St-by a muting režim u TDA7294
Moderátor: Moderátoři
St-by a muting režim u TDA7294
Co se týká st-by: Když na příslušnou nohu, resp. na vstby ve schématu, přiloží napětí (5V) tak zesík stichne. když tlačítko rozepnu (napětí odpojím) zesík je pořát ticho. reaguje až když odpojím a připojim síťové napájení. Muting nereaguje na nic... je zapojen stejně: tlačítko s aretací připojuje 5V na VM ve schématu...
Můžete mi někdo vysvětlit jak to funguje - jak to teda zapojit? Můj sen je takový abych mohl mít sítový zdroj stále pod napětím a řídit to celé jen přez st-by tlačítko =)
díky předem
- Přílohy
-
Bez názvu.JPG- schéma od výrobce
- (48.3 KiB) Staženo 153 x
Prvni vec...existuji tabulky logickych vstupu, jak ti budou ty fce fungovat. Na ty ses asi zapomnel podivat...obr(1) a zadruhy v datasheetu mas i zapojeni sdruzeni obou fci do jedne...obr.2
- Přílohy
-
sdruzeni.png- (10.66 KiB) Staženo 165 x
-
stdby-mute.png- (23.22 KiB) Staženo 183 x
to ale cele neresi uplne moji otazku... me spis zajima co to vlastne st-by je a jak funguje - jestli ho teda musim "vyresetovat" (kdyz pripojim log "1" tak musim při navratu pripojit log "0"???) a tak...
asi jsem se špatně položil otázku, tak se omlouvám.
Takze...pokud chces aby ti to hralo, musi byt TRVALE na STDBY a MUTE alespon 3,5V, ne mene.
Pokud ti bude treba nekdo volat, nebo budes potrebovat s nekym mluvit, tak na to slouzi MUTE a to tak, ze ten vstup prizemnis(vetsinou pres nejaky ochranny odpor).
Pokud budes chtit zes vypnout do STDBY, tak ho take prizemnis pres nejaky odpor.
Fce STDBY je v prekladu neco jako pohotovostni rezim...tudiz nazhaven na provoz(na televizi ta cervena kontrolka, kdyz ji vypnes ovladacem).
Uz je jasno? Nejak se k tomu dobereme, kde je bota.