nedostupnosť net stránok

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jandu

nedostupnosť net stránok

#1 Příspěvek od jandu »

po preinstalovaní XP prof. s SP2 internet explorer nevie načítať niektoré stránkz. Komp bol odvírený, bolo vzskúšané aj s Mozzilou. Stránka napr. www.szm.sk, ako aj bastlírna mi ide otvoriť, ale napr. pokec.sk, orange portál nie. Čo môže túto závadu spôsobovať? Na komp-e beží Skype, A-výr je Avast, bol tu aj NOD, ale ten som vyhodil.

Jednoducho niektoré stránky idú, iné nie.

A ešte raz - pri nedostupných stránkach to vzzerá, akoby prehliadač zamrzol. Ďalej som si všimol, že sa občas prepne jazyk - z EN na SK alebo naopak.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jandu

#2 Příspěvek od jandu »

Ešte ma napadá - je možné, že komp neodošle na niektoré stránky svoje cookies? Ak áno, čím to je?
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
honza_jan

#3 Příspěvek od honza_jan »

Takhle to dělá, když máš nastavený vysoký stupeň zabezpečení počitadla a IE a ten potom nedovolí přístup na takovou stránku. K dyž to s úrovněmi zabezpečení přeženeš, tak se na net vůbec třeba nedostaneš.
jandu

#4 Příspěvek od jandu »

Dával som postupne nižšiu a nižšiu, ani tak to nešlo, Nedovolilo mi to nastaviť najnižšiu úroveň zabezpečenia. Teraz som doma na svojom kompe, tu mám úroveň vlastnú a dosť vysokú, tu mi ide bez problémov všetko. Susedova dcéra včera preinštalovala Xp-čko. Od vtedy sa jej to serie. Pozeral som sa na to, aj Mozzilu som tam dal, aj IE verz.7, aj s nastaveniami bezpečnosti som sa pohral, bez výsledku. Povolol som aj pop-up okná, odinstaloval som podozrivý soft. Aj ja si myslím, že by to malo byť v tých nastaveniach bezpečnosti, ale nereaguje to na nič. Podozrivé mi ale je, že napr. ikona na ploche "Tento počítač" je iba zástupca. Ak mám nastavenie klávesnice SK, potom pri "ukázaní" myšou na ikonu Tento počítač sa okamžite prepne jazyk na EN. Preto druhé podozrenie mám na alebo chybnú inštaláciu, alebo na skrytý vírus v boot sektore, alebo niekde , kde ho nová inštalácia nezrušila.

Doporučil som im tvrdý formát C-čka a úplne novú inštaláciu.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od workhard »

Může být špatně nastavené připojení k síti,zejména nesprávné adresy serverů DNS. Obrátil bych se na providera. Na reinstal to nevidím.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

Rozprával som s ním. Ping-li sme adresy niekoľkých stránok cez "Spustiť" a podľa neho /ja tomu "ping-u" až tak nerozumiem/ sú odozvy správne a tam to nemôže byť.
honza_jan

#7 Příspěvek od honza_jan »

Ještě se podívej na firewall v ovládacích panelech, jak je nastaveno zabezpečení počitače. Ten kontroluje celé počitadlo a filtruje všechny pakety, které se mu zdají podezřelé. Když, tak ho zkus na chvíli vypnout a uvidíš, jestli se dostaneš ven. Bude akorát řvát, že počitač není chráněn proti napadení.
jandu

#8 Příspěvek od jandu »

Aj to bolo vyskúšané bez úspechu. Fakt som sa s niečím podobným ešte nestretol. Riešil som mnohé záludnosti, pri nich som sa učil a získaval skúsenosti od môjho dobrého priateľa počítačnika /pracuje najmä v oblasti software, s inštalovaním a chybami má veľké skúsenosti, ale tu je aj on krátky/ a toto je pre mňa trochu tvrdý oriešok.
Maskot

#9 Příspěvek od Maskot »

Zkontroluj ve vlastnostech pripojeni nastaveni DNS serveru,zkus misto napriklad elektroworld.info zadat primo IP adresu serveru.
stanimir

#10 Příspěvek od stanimir »

Řešil jsem podobný problém. Pak jsem zjistil že provider dělal nějaké změny a můj router to nějak nepobral a já musel na něm změnit nastavení DNS.
jandu

#11 Příspěvek od jandu »

Ajej ..... neviem kde ti IP čísla získam.
Maskot

#12 Příspěvek od Maskot »

Jo tak s Wistama nevim,v Linuxu pouzijes nslookup nebo host,ale hlavne se podivej na ty DNS servery zda je mas dobre nastavene.Bud jsou zadany rucne podle poskytovatele,nebo tam bude asi volba ziskat adresu DNS pomoci DHCP.
jandu

#13 Příspěvek od jandu »

DNS sú nastavené ručne a sú dobré. Neverím, že by pri špatnom DNS šli niektoré stránky otvárať a iné nie. A ak PING www.pokec.sk prešiel a mal tri odozvy správne, tak to nebude rozhodne v zlých DNS.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od workhard »

Tomu klidně věřit můžeš. Sám jsem to zažil. Po přepsání DNS už bylo vše OK.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
jandu

#15 Příspěvek od jandu »

Tak to zajtra skúsim a dám vedieť.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“