Multimetr M3900-půjde opravit?

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
XXY

Multimetr M3900-půjde opravit?

#1 Příspěvek od XXY »

Chtěl bych poprosit o radu:mám hodně let multimetr m3900,ale bohužel jsem nedávno nechal šňůry v proudových zdířkách a dal do sítě(to je tak když se pospíchá:-(Odešla pojistka,kousek spoje na tišťáku byl nějakej divnej,tak jsem ho opravil,ale proud stále měřit nechce.Neví někdo co by ještě mohlo být v háji?(než poběžím pro nový:-))Díky za rady
honza_jan

#2 Příspěvek od honza_jan »

Na Uploadu /Schemata máš schema m3900.djv a pohledej, co se ti povedlo odkouřit. :D
XXY

#3 Příspěvek od XXY »

Díky,mrknu na to,uvidíme co vykoumám:-)
kbulda

#4 Příspěvek od kbulda »

Když by někdo na bastlírně založil počítadlo na téma
" kdo z Vás vlastní blbostí upálil měřák ",
tak mi hned můžete udělat čárku.
Cust

#5 Příspěvek od Cust »

měřil jsem napětí na odporovém rozsahu :-)
stasek

#6 Příspěvek od stasek »

I já, ale měl jsem štěstí a vzali to jako záruku a opravili.
SMITH

#7 Příspěvek od SMITH »

Já by som poprosil 2 čiarky

Mal som cca 14 rokov , keď mi otec doniesom z práce fungel nový digitál , myslím že od Metry ( bledo šedý s isostatmy na boku ) .

Samozrejme prvé merania bolo merania odporu - zkrat . Následne ma napadlo odmerať napätie v zásuvke , len som pozabudol prepnúť na merania U , t.j meral som odpor v sieti :oops:

Tak som si ho moc dlho neužil.

Potom dlho nebolo nič až keď som pred dvoma rokmi chcel zmerať kontinuitu
káblu vočí potencialu a on tam bola sttika taká veľká ,že sa mi METEX odporúčal do večných lovíšť.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Carel

#8 Příspěvek od Carel »

Už se mě to také stalo,zapomněl jsem přehodit měř.kabely z I na U.Odnesla to Fu,rezistory,plošák.Po výměně nakonec byl v háji i chip MAX...,který nebyl k sehnání. :cry: P.S. Těch čárek by asi bylo víc,než udělá číšník v nějaké pivnici za den. :D
kbulda

#9 Příspěvek od kbulda »

Carel píše:Už se mě to také stalo,zapomněl jsem přehodit měř.kabely z I na U.Odnesla to Fu,rezistory,plošák.Po výměně nakonec byl v háji i chip MAX...,který nebyl k sehnání. :cry: P.S. Těch čárek by asi bylo víc,než udělá číšník v nějaké pivnici za den. :D

Vypadalo by to jako plot.
007
Moderátor

#10 Příspěvek od 007 »

11 čárek,na měřáky sem prase a proto je kupuju v bazaru,pak to tolik nebolí.I když posledního metexe m3850D mi bylo líto,změřil sem napětí na autobaterii se sňůrama v 20A zdířce a metex zkončil v plamenech.
007
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

007 píše:11 čárek,na měřáky sem prase a proto je kupuju v bazaru,pak to tolik nebolí.I když posledního metexe m3850D mi bylo líto,změřil sem napětí na autobaterii se sňůrama v 20A zdířce a metex zkončil v plamenech.

A proto muj merak piska, kdyz mam prepnuty na mereni napeti a snury ve zdirkach na mereni proudu :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od stepa »

forbidden píše:A proto muj merak piska, kdyz mam prepnuty na mereni napeti a snury ve zdirkach na mereni proudu :)

Kdyz to tak vezmes, tak kazdy merak se projevuje, kdyz meris napeti na proudovem rozsahu. Nektery po tobe zacne hazet casti sveho sasi, jiny po tobe zacne slehat plameny, nebo se proste a jednoduse vypne...bohuzel to je signalizace poprve a naposled :lol:
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Andrea

#13 Příspěvek od Andrea »

007 píše:11 čárek,na měřáky sem prase a proto je kupuju v bazaru,pak to tolik nebolí.I když posledního metexe m3850D mi bylo líto,změřil sem napětí na autobaterii se sňůrama v 20A zdířce a metex zkončil v plamenech.

To se mi taky stalo, ne s autobaterkou, byla to "jen" gelovka. Měřáku se nic nestalo, měřicí šňůra zafungovala jako tavná pojistka.
kbulda

#14 Příspěvek od kbulda »

Andrea píše:

To se mi taky stalo, ne s autobaterkou, byla to "jen" gelovka. Měřáku se nic nestalo, měřicí šňůra zafungovala jako tavná pojistka.

Rozsvítila se v celé délce, nebo jen nešla udržet ?
Andrea

#15 Příspěvek od Andrea »

kbulda píše:Rozsvítila se v celé délce, nebo jen nešla udržet ?

Přepálila se u banánku, asi tam byla překlesaná.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“