Multimetr M3900-půjde opravit?
Moderátor: Moderátoři
-
XXY
Multimetr M3900-půjde opravit?
Mal som cca 14 rokov , keď mi otec doniesom z práce fungel nový digitál , myslím že od Metry ( bledo šedý s isostatmy na boku ) .
Samozrejme prvé merania bolo merania odporu - zkrat . Následne ma napadlo odmerať napätie v zásuvke , len som pozabudol prepnúť na merania U , t.j meral som odpor v sieti
Tak som si ho moc dlho neužil.
Potom dlho nebolo nič až keď som pred dvoma rokmi chcel zmerať kontinuitu
káblu vočí potencialu a on tam bola sttika taká veľká ,že sa mi METEX odporúčal do večných lovíšť.
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
007 píše:11 čárek,na měřáky sem prase a proto je kupuju v bazaru,pak to tolik nebolí.I když posledního metexe m3850D mi bylo líto,změřil sem napětí na autobaterii se sňůrama v 20A zdířce a metex zkončil v plamenech.
A proto muj merak piska, kdyz mam prepnuty na mereni napeti a snury ve zdirkach na mereni proudu
forbidden píše:A proto muj merak piska, kdyz mam prepnuty na mereni napeti a snury ve zdirkach na mereni proudu
Kdyz to tak vezmes, tak kazdy merak se projevuje, kdyz meris napeti na proudovem rozsahu. Nektery po tobe zacne hazet casti sveho sasi, jiny po tobe zacne slehat plameny, nebo se proste a jednoduse vypne...bohuzel to je signalizace poprve a naposled
007 píše:11 čárek,na měřáky sem prase a proto je kupuju v bazaru,pak to tolik nebolí.I když posledního metexe m3850D mi bylo líto,změřil sem napětí na autobaterii se sňůrama v 20A zdířce a metex zkončil v plamenech.
To se mi taky stalo, ne s autobaterkou, byla to "jen" gelovka. Měřáku se nic nestalo, měřicí šňůra zafungovala jako tavná pojistka.
Andrea píše:007 píše:11 čárek,na měřáky sem prase a proto je kupuju v bazaru,pak to tolik nebolí.I když posledního metexe m3850D mi bylo líto,změřil sem napětí na autobaterii se sňůrama v 20A zdířce a metex zkončil v plamenech.
To se mi taky stalo, ne s autobaterkou, byla to "jen" gelovka. Měřáku se nic nestalo, měřicí šňůra zafungovala jako tavná pojistka.
Rozsvítila se v celé délce, nebo jen nešla udržet ?