Výkon vs třípásmo
Moderátor: Moderátoři
Výkon vs třípásmo
domnívám se že to je díky (3p) výhybce ne? Díky
Darthy píše:jj pochopil jsem to i z toho prvního..o těch výhybkách vím že dělí jen kmitočet, ale vlastně mi nebylo jasné jakto že zvládnou 20W výškové repráky i 100W..např ve sloupech...jde mi o to jestli musím koupit 70W (citlivost 90dB) výškové repráky když mám 70W basák (citlivost je 86dB) nebo stačí nějaký slabší tweeter... chci dělat sloupy a připojit na zesilovač 2x80W díky
Jasný, hrát to (nějak) bude ale citlivost všech použtých repro v sestavě by se měla líšit max. o 1-2dB. Charaktaristická citlivost je - obrazně řečeno jakousi mírou energ.účinnosti reproduktorů a definuje se jako průměrný akustický tlak v ose repro a vzdálenosti 1m, příkonu 1VA v určitém kmitočtovém pásmu.
Sloupáky nejsou špatná volba, mají dobré směrové vlastnosti a staví se přímo na podlahu místnosti - bez potřeby stojanů. Přenos výšek v 70-80W boxech s rezervou pokryje tweeter 10-20W všechno obstará vhodná výhybka.
12db/okt.deliacu frekvenciu niekde medzi 5-6khz podla pouzitych repro.Basove repro takehoto typu su dnes vacsinou sirokopasmove,takze tych 5-6kilohz.spravia.Myslim,ze cim menej reprakov a cim menej vyhybiek,tym bude aj vysledne skreslenie vyziareneho signalu mensie....
Toto je typicka vyhybka "co dilna dala"Bedne s takouto vyhybkou by som nechcel ani zadara.....
Jinak dělat dvoupásmo na doma s "klasickým" výškáčem a 10-12" spodkem je tak leda pro nějaké tuctuc, najdi kombinaci takových repro, která se k sobě bude hodit, nebo vůbec najdi rozumnou 12" do bytového dvoupásma. Teda když to má hrát slušně, a ne jako křáp z Chinexu za 2500.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]