Felicia MPi - komunikace mezi ECU motoru a ECU immobilizéru

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hrabosh
Kontaktovat uživatele:

Felicia MPi - komunikace mezi ECU motoru a ECU immobilizéru

#1 Příspěvek od hrabosh »

Zdravím...

Nevíte někdo (resp. nemáte dokumentaci) jak funguje komunikace mezi ECU imobilizéru a ECU motoru u Felicie 1.3 MPi (tedy SIMOS2P) ?

Vím, že ECU motoru po zapnutí něco pošle a immo odpovídá .... ale co přesně těma drátama jde netuším. Jestli to je nějaké číslo klíčku, nebo už informace můžeš startovat/nemůžeš startovat ....
tibi

#2 Příspěvek od tibi »

naco to potrebujes? cela komunikacia s vozidlom ide cez K linku obd cievka rj imobilizera nacita udaje cipu v kluci ta ich vyhodnoti a posle to rj motoru ak sedi kodovanie cipu uvolni nastartovanie vozidla....toto je jednoducho opisane v vnutry rj to brebieha zlozitejsie na baze nejakych protokolou a ktovie coho este
hrabosh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od hrabosh »

Dávám MPi do svojí Gardovky (motor Favo). Mám ECU motoru + většinu snímačů, dáoe ECU immobilzéru, ale bez čtecí cívky a bez klíčku. No a potřebuju to nějak rozchodit.
tibi

#4 Příspěvek od tibi »

tak to jedine zohnat citaciu cievku klucik spinacou skrinkou a nakodovat vag com
hrabosh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od hrabosh »

To jsem měl nachystaný jako plán B. Ale plán A byl postavit si ECU immobilizéru sám - řízenou třeba klávesnicí, nějakej jednočip, naučit to ten protokol .... to je myslíš nerealizovatelné ?

PS .. ešte mám plán C, nějak ten immobilizér vyřadit z činnosti. Jde to vůbec .. myslim softwarově.
rolandt

#6 Příspěvek od rolandt »

ano ale bol by to navod, tak sory
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“