Outlook expres

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Maskot

Outlook expres

#1 Příspěvek od Maskot »

Mam tu PC od vnucky,instalovane jsou W XP Home SP3.Pri pokusu o spusteni Outlooku vyskoci hlaska ze nejde spustit bla bla,po odsouhlaseni dalsi ze MSOE.DLL neni zaregistrovana knihovna.Maily se mi pomoci Thunderbirdu povedlo z toho dostat.Co vsak udelat pro napravu??Vsechno co jsem nasel selhalo,i pokus o preinstalovani pomoci MSOE50.Nasel jsem program SCANDBX ktery to udajne ma umet napravit,ovsem jen v plne a ne v demo.Ma nekdo recept jak to krome nove instalace XP napravit?To bych uzil jako posledni moznost,je tam nainstalovano nekolik programu,ktere je treba zachovat,problem je v tom,ze uz od nich nejsou instalacni media :D .Pokus o opravu pomoci instalacniho CD XP selhava s hlaskou,ze instalovany system je novejsi nez na CD.Za pripadne rady predem dekuji :)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Tak zkus tu MSOE.DLL zaregistrovat prikazem "regsvr32 msoe.dll"
Ten musis spustit v adresari OE. Treba to pomuze. V nejhorsim bych zkusil celou slozku OE z PF nahradit jinou z jinyho PC.
Maskot

#3 Příspěvek od Maskot »

Udelano jako prvni pokus,i to kopirovani slozky,nepomohlo,regsrv vypise,ze probehlo uspesne,ovsem problem trva navzdory te hlasce dal.Dik za ohlas :D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Instalace OE je soucasti instalace IE6, pokud jeste nemas IE7, tak by se to mohlo vyresit preinstalaci IE6. Jeste me napadlo, pod jinym uzivatelem jde OE spustit?
Maskot

#5 Příspěvek od Maskot »

Uz je tam IE7,Outlook nejde spustit vubec,ani jako admin v nouzovem rezimu.Nepomohlo ani nove instalovani IE.Pomalu to zacinam videt na kompletni preinstalaci,ovsem co s tim co by melo zustat to zatim nevim.
palo1129

#6 Příspěvek od palo1129 »

Maskot píše:Uz je tam IE7,Outlook nejde spustit vubec,ani jako admin v nouzovem rezimu.Nepomohlo ani nove instalovani IE.Pomalu to zacinam videt na kompletni preinstalaci,ovsem co s tim co by melo zustat to zatim nevim.

pouzivaj outlok office ak mas samozrejme cd office
alebo skus pouzit utilitu WinXP Manager a tam vpolozke Youtlook expres zmenit nastavenia alebo rovno v polozke system repair za pomoci vlozeneho CD xp preskenovat a opravit system.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Asi tam máš jen dva problémy. SP3 odinstaluj a pak oprav pomocí CD s XP s SP2. Při instalaci IE7 asi nikdo nezvolil uživatelskou instalaci, což znamená, že nepovolil instalaci Outlook Expressssu :wink:
Takže buď IE7 odinstalovat nebo spustit novou instalaci a odebrat nebo přidat části programu případně zvolit výběrovou novou instalaci a povolit vše, co se tam chce.
Maskot

#8 Příspěvek od Maskot »

Bez vysledku nefunkcni schyluje se k radikalnimu reseni,vedet jak zachovat instalovane programy je disk davno zformatovany. :evil:
hafca

#9 Příspěvek od hafca »

Nainstalované programy při nové instalaci nezachováš. To jde jen při opravě, ale ta mě většinou nepomohla a stejně sem musel udělat čistou instalaci se vším, co k tomu patří,
Zkoušel si v Přidat - ubrat programy vlézt do Přidat - odebrat součásti systému a tam dát odebrat Outlook express? Před tím je dobré si někam překopírovat složku s poštou, jen pro jistotu. Nemělo by se ní při odinstalaci nic dít. Pak spustit znovu instalaci IE6 nebo 7 a tam si navolit instalci Outlooku, nebo ho zkusit přidat ze stejného místa odkud jsi ho odstranil.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Vyser sa na Outlook Express a nainstaluj Thunderbird.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Asi bych se vykaslal na OE, jestli to je jedinej problem toho PC a pouzival neco jinyho. At uz Thunderbird, nebo velkej Utlouk. Preinstalaci Winu a vsech aplikaci zrovna nemiluju, sice se PC pekne vycisti, ale te prace zase znovu vsechno nastavit a doladit :evil:
Maskot

#12 Příspěvek od Maskot »

hafca píše:Nainstalované programy při nové instalaci nezachováš. To jde jen při opravě, ale ta mě většinou nepomohla a stejně sem musel udělat čistou instalaci se vším, co k tomu patří,
Zkoušel si v Přidat - ubrat programy vlézt do Přidat - odebrat součásti systému a tam dát odebrat Outlook express? Před tím je dobré si někam překopírovat složku s poštou, jen pro jistotu. Nemělo by se ní při odinstalaci nic dít. Pak spustit znovu instalaci IE6 nebo 7 a tam si navolit instalci Outlooku, nebo ho zkusit přidat ze stejného místa odkud jsi ho odstranil.

V podstate to asi zachovat jde,zkopirovanim slozek uzivatele,importem registru a slozky program files,jak pises o tom pridani a ubrani tim jen odeberes ikonku a moznost spusteni,IE tam zustava dal.Byt to me PC je davno vymalovano :D Dik za snahu.
hafca

#13 Příspěvek od hafca »

Pozor, nepsal jsem o odebrání IE, ale o odebrání Outlook expresu! V případě IE opravdu odebereš jen ikonu, ale u toho Outloku ho opravdu odinstaluješ.
Pošta takhle zachovat jde zcela určitě. Dělám to dost často kvůli zálohování. Stačí jen zkopírovat tu složku a pak jí buď nakopírovat zpět do nové instalace, nebo jí tam naimportovat. Žádné registry ani nic podobného není třeba. Po instalaci se ale musí udělat nově poštovní účty. Ty by sice mohly jít zachovat přes ty registry, ale já to zkoušel několikrát a pokaždé to nějak nedopadlo. Tak to raděj udělám nově a importuju jen ty zprávy. Jo a taky adresy, u těch teď honem nevím jestli se neztratí, ale mělo by pro ně platit to samé jako pro zprávy.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Maskot

#14 Příspěvek od Maskot »

Tak vyreseno,ovsem metodou asi ne zcela podle vseobecnych zvyklosti.Kdyz selhalo vse,vyrobil jsem kopii disku u ktere jsem mel moznost zk....t cokoliv bez nasledku.Pri te prilezitostijsem prakticky cele PC zlikvidoval a od zakladni desky krome bedny trochu vylepsil.Po sestaveni pochopitelne dle ocekavani uz okenka nenabehla.Takze jsem nainstaloval na ten samy oddil nove i pres varovani,ze to nema byt.Zvolil jsem jen instalovat a neformatovat.Po instalaci zustaly na disku dva obrazy XP Windows a Windows.0Zachvaly se i slozky puvodnich uzivatelu a i slozka Program files.A svete div se vse co bylo instalovano puvodne(nejake hry a ruzne blbinky pro deti) fungovalo i v nove instalaci.Vcetne treba ucetnictvi a par programu o ktere jsme nechteli prijitStacilo jen nakopirovat slozky prislusnych programu ze stare do nove.Import posty take probehl bez problemu,vcetne nastaveni uctu.Jedine co jeste je treba doresit je aktivace,ta s uplne jinym HW proste neprosla.Timto dekuji vsem za rady a pomoc. :D
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“