Thomson chassis ITC008

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ICE

Thomson chassis ITC008

#1 Příspěvek od ICE »

Zdravím, televizor neladí, obrazovka zrní. Při spuštění ladění jsou na sběrnici kanálového voliče pulzy, ale nemění se. Jinak na TV vše funguje jak má. Může to být EEPROMkou? V SM jsem volbu kanal. voliče, nebo něco podobného nenašel.
zslaby
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zslaby »

ICE píše:Zdravím, televizor neladí, obrazovka zrní. Při spuštění ladění jsou na sběrnici kanálového voliče pulzy, ale nemění se. Jinak na TV vše funguje jak má. Může to být EEPROMkou? V SM jsem volbu kanal. voliče, nebo něco podobného nenašel.

najdi si kde je kanalovy volic a kousek od toho je kondiky asi dva, vymenit a jde to
Mysteri

#3 Příspěvek od Mysteri »

ICE píše:Zdravím, televizor neladí, obrazovka zrní. Při spuštění ladění jsou na sběrnici kanálového voliče pulzy, ale nemění se. Jinak na TV vše funguje jak má. Může to být EEPROMkou? V SM jsem volbu kanal. voliče, nebo něco podobného nenašel.

Skontroluj napätia na tuner, ak sú v poriadku, tak bude asi vadný šváb v tuneri. Isto to nebude kondík ani ďaleko od neho :lol: Ak máš EPROM, tak ju vymeň. Ak chyba ladenia je v nej, tak po výmene Ti to ladiť bude, akurát budeš musieť nastaviť ostatné parametre v SM.
ICE

#4 Příspěvek od ICE »

Mysteri píše:Skontroluj napätia na tuner, ak sú v poriadku, tak bude asi vadný šváb v tuneri. Isto to nebude kondík ani ďaleko od neho :lol: Ak máš EPROM, tak ju vymeň. Ak chyba ladenia je v nej, tak po výmene Ti to ladiť bude, akurát budeš musieť nastaviť ostatné parametre v SM.

Tak jsem se dneska k televizoru opět dostal a televizor je opraven, dík za radu, byl vadný R-10 Ohm napájení 5V pro tuner. Nějak mě zmátlo, že na ostatních pinech je taky 5V.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“