OVP-pískání
Moderátor: Moderátoři
-
Klopp
OVP-pískání
Kromě pískání se z tv navíc začalo ozývat jakési cvrčení či sršení,které po 1,5 hodině chodu zmizí.Díval sem se do tv a přišlo mi že to dělá VN trafo.Odvezl jsem TV bez ohledu na dodržení reklamačních podmínek k jinému servisákovi,za dva dny odpověď "závada se neprojevila"Jsou všichni hluší?Aspoň mi potvrdil že to co popisuji může dělat VN trafo.Ptám se,má smysl trafo vypájet a rozebrat na něm ferity a znovu je slepit,stmelit?nebo rovnou nové trafo?PET-40-14B.Navíc se ukázalo,že plošný spoj je přelomen,zlomené cestičky jsou pospraveny drátem,toto muselo vzniknout ještě před mou koupí.
Aby toho nebylo málo,poslední měsíc se z repro ozývá brum,přijde mi jako síťový,ne vždy stejně intenzivně,někdy skoro neslyšný,jindy bručí dost,čím víc je v obrazu bílé barvy tím víc,nejvíc když je v záběru obloha.nejvíc na programu čt24.Toto nám dřív dělala stará tesla color,když byl horší příjem vlivem počasí nebo námrazy,teď ale mám dbv-t,a bručí i při přehrávání dvd.
Děkuji předem za pomoc.
renda15 píše:Do rozebírání vn trafa se rozhodně nepouštěj, ono to ani nejde. Pískání většinou způsobuje rozlomené jádro trafa a může to být i budící nebo jiné trafo (zdrojové, konvergenční...). Rozlomení není mnohdy zvenčí patrné. Co se týče brumu ve zvuku, vypadá to na souvislost s odběrem - bílá plocha větší anodový proud. Myslím, že zkušený servisák by si měl s oběma závadami poradit.
vymenit VN trafo a problem je vyresen.
-
Klopp
Klopp píše:Díky,zkusím vyměnit,lze trafo objednat i jinde než na tsnova.cz?Jak se vyměnuje přísavka na obrazovce?
www.ame.cz
prisavka na obrazovce je soucasti VN trafa!!!