TV-Toshiba 2100 TS - Nejde zvuk
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
TV-Toshiba 2100 TS - Nejde zvuk
kondik píše:Anonym píše:Prosím o radu, nevíte kde hledat problém, mám tuto TV, která má problém, nejde zvuk, jenom v tom šumí. Hlasitost je funkční (hlasitost šumu se mění). A pokud pustím něco přes vstup AV, tak zvuk jde normálně. Nevíte kde hledat chybu???? Děkuji za pomoc.
Jednoznačne o obvodoch zvukovej medzifrekvencie (príp. v riadiacich obvodoch).
Jak jinak, ze
-
Návštěvník
Anonym píše:Kde to mám hledat? Na TV je napsáno Vyrobeno v U.K. Jde nějak přehodit norma zvuku, nemužu přijít na to kde se to dělá. Nebo tento stroj to neumí???
Norma se prehazuje pres DO, stlacis tlacitko se symbolem ladeni (nekde v levym hornim rohu) a az se na TV zobrazi v rohu 3 ctverecky, zmacknes tusim tlacitko MINUS nebo tak nejak. Mam za to ze se tam psalo S1 a S2, umi obe normy.
RadekB píše:Anonym píše:Kde to mám hledat? Na TV je napsáno Vyrobeno v U.K. Jde nějak přehodit norma zvuku, nemužu přijít na to kde se to dělá. Nebo tento stroj to neumí???
Norma se prehazuje pres DO, stlacis tlacitko se symbolem ladeni (nekde v levym hornim rohu) a az se na TV zobrazi v rohu 3 ctverecky, zmacknes tusim tlacitko MINUS nebo tak nejak. Mam za to ze se tam psalo S1 a S2, umi obe normy.
No, ale podľa toho, ako opísal problém na začiatku, nejde mu zvuk vôbec, iba šum.Keby to bolo v nastavení cez MENU, zvuk by šiel aspoň na niektorých programoch. Ja to typujem na ten dovoz z GB... Mal som tu už v poslednom období niekoľko takýchto teliek.
-
Návštěvník
RadekB píše:Anonym píše:Kde to mám hledat? Na TV je napsáno Vyrobeno v U.K. Jde nějak přehodit norma zvuku, nemužu přijít na to kde se to dělá. Nebo tento stroj to neumí???
3 čtverečky jsou jemné ladění , musí zmačknout (-) v modu aut. ladění , pak by se mu mělo zdařit přepnout normu . Ivan
- Jardik-Pav
-
Návštěvník
Anonym píše:RadekB píše:Anonym píše:Kde to mám hledat? Na TV je napsáno Vyrobeno v U.K. Jde nějak přehodit norma zvuku, nemužu přijít na to kde se to dělá. Nebo tento stroj to neumí???
3 čtverečky jsou jemné ladění , musí zmačknout (-) v modu aut. ladění , pak by se mu mělo zdařit přepnout normu . Ivan
Dik za upresneni, je to uz dlouho co jsem tuhle TV mel v rukach.
-
Návštěvník
Anonym píše:Prosím o radu, nevíte kde hledat problém, mám tuto TV, která má problém, nejde zvuk, jenom v tom šumí. Hlasitost je funkční (hlasitost šumu se mění). A pokud pustím něco přes vstup AV, tak zvuk jde normálně. Nevíte kde hledat chybu???? Děkuji za pomoc.
Mám v dílně TOSHIBA 2150TS - nemám k ní origo VDO (naprogramoval jsem si univerzál EL-MAK). Telka byla koupena u nás - tj. je komplet vybavena.
Jak naladění, tak přepnutí normy jsem "vygooglil" na ruských a polských serverech - i s "univerzálem" mi funguje všechno!!!
Na tvůj TVP jsem přesné schéma nenašel (ani na ten můj "free" není!) - našel jse pouze model 2100TBT - nevím zda se od tvého liší podstatně?
- Je tam modul U101A PIF/SIF - na něm hledej, jakými filtry je osazen! Pokud tam nebudou 6,5MHz, musíš je doplnit.
- Pokud už budeš vědět, jak přepnout normu D/K pomocí VDO, máš vyhráno.