Zdravím,v tomto kvalitním výrobku Made in P.R.C vyhořel primár zdroje. Je tam osazen driver FAN7554 a IGBT trand IXGH24N60BU1. Opravovat to nebudu,zajímavá je na tom velikost imp. tráfka. Je stejné jako v klasickém přehrávači,ale zřejmě použitím kvalitnějších materiálů zvládá napájet kromě obvyklých obvodů ještě tuner a zesilovač pro 6 reproduktorů (tedy zvládalo ). Asi dali VOLUME moc doprava.
Nejlepší na tom je,že to shořelo 14 dní po záruce. Ti Číňani prostě uměj...
Uz mi takyto model presiel cez ruky ale nastastie boli v haji len dve diody v gretzi.Inac hraje dost slusne,na beznu izbu v panelaku to staci.Mozno preto ze tam su konce v triede D a maju asi lepsiu ucinnost.
Inac by som s tou zarukou skusil ukecat servis,sak su to len dva tyzdne.Reklamoval som takto dvd-cko Toshiba mesiac po zaruka a ukecal som ich....
No nevim,už jsem měl venku ten trand (je z něj celovodič),bylo by poznat,že se v tom někdo vrtal. Kromě trandu je v háji i ten kontroler,emitorový rezistor a nějaká SMD bižuterie. Letovat tam součástky za 400 Kč na blint,protože ten trand se nedá v Čechách sehnat a musel bych tam zkusit nějakou náhradu,se mi opravdu nechce.
Tak mám na stole tento přístroj taky.
Pojistka odpařená, IGBT protavený do zkratu, výstup FAN7554 se tváří jako Ge dioda, optočlen jsem nezkoumal.
Odpor v emitoru IGBT vystřelil tak, že z něj nejde vyčíst původní hodnotu.
Schéma někdo máte, případně ochotu podělit se o zkušenosti s takovou opravou?
Přímou zkušenost ani schéma nemám, nicméně ten kontrolér je běžně k dispozici a za ten IXGH24N60BU1 bych ti také dohodil něco dostupného (a hlavně levnějšího). Ale nějak se mi pořád nezdá, že by tam byl fakt takový kýbl potřeba..
.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Killroy píše:IXGH24N60BU1....nějak se mi pořád nezdá, že by tam byl fakt takový kýbl potřeba....
Mně se to taky moc nezdálo, ale má to 6 výstupů na bedny, maximální příkon odhaduji na nejméně 40W.
Spíše tam jde o to, že je chladič spíše jen pro parádu, IGBT v plně izolovaném pouzdře, tak ho předimenzovali. Krátkodobý velký odběr to uživí a přehřát se nestihne, tedy aspoň: neměl by.