Špatný zdroj nebo základovka PC?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xxxe

Špatný zdroj nebo základovka PC?

#1 Příspěvek od xxxe »

Před nedávnem asi půl roku nazpět odešel zdroj v PC Chieftec HPC-360-202 a to tak že se PC nezaplo a jen se sám restartoval.Vyměnil jsem 2 elity a zdroj jel až do teď.Teď stačí malinko zakolísat napětí 230V a PC se hned restartuje,neudržel se ani když jsem to měl na záložní zdroj ,jak přepnul tak PC lehlo.A mám dotaz na jaký elity se zaměřit?V primáru nebo sekundár?Díky za radu,nechci měnit všechny třeba zbytečně.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

To vyzera na primar. Skus ho zapojit naprazdno, meraj napatie na 5VSB vetve - potom odpoj napajanie a pozeraj, ako dlho tam vydrzi 5V. Musi to byt niekolko sekund.
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

Po odpojení napájení 230V tam je ještě 5V asi jen 2 sekundy a zdroj bez zatížení piští i při vypnutým stavu.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Tak su podla mna tie elyty na primare v prdeli. S tymto som sa este nestretol, menil som ich zatial len ked boli znicene (prerusene, nafuknute).
xxxe

#5 Příspěvek od xxxe »

Má to dost najeto,je starý asi 4 roky a jede každý den tak 12-15 hodin.Koupím teda asi komplet elity a bude to zas na nějakej rok,když nenatrefím zrovna na nějaký šunty co jsou na půl roku.

Díky za pomoc.
xxxe

#6 Příspěvek od xxxe »

Tak jsem osadil komplet zdroj fungl elkama a vše jede jak má.I to pištění je pryč.Asi už vysušený a jeden 450V 2.2uF byl nafouknutý.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“