Před rokem jsem si pořídil notebook Asus model A7Sv a nyní se mi po pěti hodinách trvalého provozu sám od sebe vypl a již nešel zapnout.Tak jsem jej reklamoval u Asusu v Ostravě.Oprava mi proběhla velice rychle,notebook jsem měl opravený do čtyř dnů.V servisním protokolu bylo uvedeno,že mi vyměnili celý M board a pevný disk jelikož se nedetekoval.Po opravě bylo vše ok.Ale co se nestalo za tři dny provozu opět se mi vypl a opět nešel nastartovat.Takže jsem jej opět reklamoval ale notebook mi vrátili s tím,že je tam opět vadná základní deska a pevný disk a že záruku mi zamítli.Tak ted nevím na koho se obrátit,notebook mě stál 38000kč před rokem a je nanic.Může být v notebooku nějaká jiná příčina kterou v Asusu neodhalili,že opětovně po delším provozu odchází deska a pevný disk?Na koho se mám obrátit nyní?
To ano,ale napsali,že závada nemohla vzniknout běžným užíváním,tak jsem tam volal a mluvil přímo s technikem který celou věc řešil a začal se vymlouvat,že jsem musel něco připojovat něco pokaženého do usb portu například špatnou tiskárnu nebo flash disk a tím jsem opět zničil desku a harddisk.Ja jsem vysvětloval že nic takového jsem nedělal,pouze jsem měl připojenou myšku v usb a ta je v pořádku,jelikož na stolním počítači mi bez problému běží bez jakýchkoliv vad,zkrátka se začal vymlouvat tak nevím jak mám ted postupovat.Zda je tam nějaká vada co ničí desku a pevný disk a oni to nejsou schopni v asusu zjistit nebo opravit,nevím vůbec co dělat,bylo to dost peněz a nemůžu z toho ani spát.Kdyby byla příčina z mé strany neřeknu ale notebook jsem od opravy nikde nepřenášel,ležel pouze na stole kde jsem na něm pracoval a nic jsem do usb portu nepřipojoval.
Navíc mě celkem zamrzela jedna věc ihned co jsem si notebook donesl ze servisu domu.Na spodní časti krytu chyběly tři šroubky,které nevím proč tam nedali zda je někde během opravy zašantročili nebo ztratili,ale neřešil jsem to jelikož první den notebook fungoval.Po druhé jak jsem jej reklamoval tak se vymluvali na vyše uvedené věci a pak mi nastinovali,že se v notebooku někdo hrabal a tím jej snad zničil,že tam chybí šroubky na krytu.což jsem jim vysvětloval,že šroubky chyběly po první opravě a oni opětovně tvrdili,že se to u nich stát nemohlo,že jsou ještě výstupní kontroly prováděné operátorem a neprošlo by to k zákazníkovi.S asusem jsem velice zklamán.A to jsem při koupi se rozhodoval jakou značku volit a nakonec jsem volil asus,jelikož jsem si říkal,servis je kousek v Ostravě Hrabové,že kdyby už něco se přihodilo,tak budu mít bezproblémový servis zajištěn.
s asus ostrava mame s kamaratom tiez len negativne skusenosti...SIL ostrava je na tom lepsie,len ked si s tym v SIL-e nevedia poradit tak to ide zas k tym blbeckom do asus-u...
Včera jsem viděl hospodskou, která s naprostým klidem čerstvě namočeným (a kapajícím) hadrem zezadu nad větracíma otvorama otírala čerstvě nainstalovanou placku s nápisem Acer..... Kdyby to bylo něco, co si zaslouží úctu, asi bych ji i upozornil i za cenu toho, že mě pošle někam.....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
No to právě nevím,o zdroji jsem uvažoval také,takže jsem jej odnesl na prodejnu ve které jsem notebook zakoupil a zároven provadějí servis počítaču na sestavené sestavy,takže mi napáječ proměřili a otestovali a řekli mi,že je v pořádku,že uvedené napajecí výstupní napětí na štítku sedí.Takže opravdu netuším.Jinač děkuji za názor který není špatný ale tohle mě již napadlo také,že by mohl být vadný a dávat vyšší napětí a tak odchází stále M board a harddisk.Nevím třebas zda s touhle opakovanou závadou třebas nesouvisi nějaký díl v notebooku který vždy odepíše desku a disk.V notebooku je samostatná grafická karta myslím oddělená,televizní tuner,infraport,bluetoh,wifi karta,sítova karta,čtečka pamětových karet,zda třebas není zrada v něčem podobném co zpusobuje tenhle problém,že po delší době provozu odejde deska a pevný disk.Jinač tenhle notebook jsem používal celý rok denně jsem jej měl zaplý minimálně 6 hodin trvale v provozu přes napáječ a nikdy se nic takového nestalo až tedkom po roce.
ono je někdy diskutabilní co v tom notesu odešlo, to že ti " odborník" řekne, že je to zase deska, to si, když pominu, že je to většinou jen "výměnkář" může jen ulehčovat práci. Takový to rčení je to rozbitý asi deska znám zpaměti. A o tom zdroji a jeho měření, nechci lézt počítačovým expertům do svědomí, ale většinou jejich znalostí o elektronice končí u ohmova zákona . Pokud nezměřím zdroj opravdu reálně zatížený a ne podívám se na t oco z něho leze tak mi voltmetr klidně ukáže efektivní hodnotu střídy kterou drží zpětná vazba zdroje , ale ta střídavá složka může být o třetinu vyšší. A už vidím jak to ten expert někde na stole měří na napájecím konektoru a s Parkinsonským chvěním tam mudlá rozpálený pětiwatový rezistor.
Tak tomu bych osobně i věřil,jak píšeš,že je to tak.Otázka je ale co nyní s celým notebookem udělat?Kde je šance se s ním nyní obrátit.Po roce notebook za 38000kč je mi dost líto vyhodit do kontejnéru.Osobně jsem zkusil vyndat z něj pevný disk a vyzkoušel jsem jej u kamaráda v jiném notebooku a je hyn.Po zapnurí se ani neroztočí takže se nedetekuje.Pamět jsem také vyzkoušel a ta je v pořádku,zbytek nevím zda je pravda jak uvedl servis,že základní deska je také hyn.Napadá vás někoho co bych měl ted udělat nebo na koho se obrátit?Děkuji.
Ahoj , osobně si myslím , že rozdělat ho , byla chyba , zkusil bych to hnát přes Českou obchodní inspekci. Pokud ti nedokážou tvé zavinění , tak by reklamaci měli uznat. Nebo v nejhorším do televize , Na vlastní oči , Černé ovce aj. Ovšem musíš si být pevný v kramflekách , jestli jsi v tom fakt nevinně.
Díky moc za vaše příspěvky,no jo chápu to,ale jsem dost slabá povaha na to abych jim vynadal nějak pořádně.Zkusím zkrátka ještě osobně navštívit servis Asus přímo v Ostravě a říct jim,že pokud mi to neopraví tak to uvedu di televize.Uvidím jak se tedy zachovají.No notebook jsem nerozebíral komplet,pouze jsem povolil kryt se dvěma šroubky pod kterými je připojený harddisk.Jinač si myslím,že jim to V asusu ani nevadí nebo na to nepřijdou zda měl někdo harddisk venku.Kamarád měl také Asus v zaruční opravě a přišel o veškerá data na disku.Jenže než jej reklamoval tak disk z noteboku vyndal a všechny duležité data zazálohoval.No a po opravě co zjistil?Notebok běžel a systém byl nově nainstalovaný bez všeho.Tak se dotazoval,že když mu měnili grafickou kartu proč nezustaly data na disku.No dostal přímo užasné vyjádření od servisního technika Asusu.5ekli mu tohle.....pane víte my pokud si nejsme jisti proč vaše grafická karta odešla tak jsme vám preventivně vyměnili i harddisk pro větší naší jistotu,že vaš notebook poběží bez problému.Mohl jste mít chybu v operařním systemu a tím mohlo dojit k zničení grafiky.No přímo užasné co ten asus dělá.Je to tak jak tu povídate,že dnes asi v Asusu by mohl dělat kdokoliv když se to tam všechno jen mění od pasu.
Výměna disku by neměla způsobit ztrátu záruky, to samé i výměna ram, takže s reklamací v klidu pokračuj. Jinak to s tím diskem je (jako jediná věc co píšeš) standartní postup, dělá to tak většina firem. Čistý disk je většinou začátek jakéhokoliv řešení problému. Myslím, že jak už tam nejsou šrouby, tak ti to neuznají a to že je tam nedali oni už jim nedokážeš... Hodně štěstí.