Kmitočtový normál KN 82

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jef111
Kontaktovat uživatele:

Kmitočtový normál KN 82

#1 Příspěvek od jef111 »

Zdravím všechny-
Koupil jsem před jistou dobou tento normál, v neznámém stavu. Samozřejmě že je nekompletní, chybí tam základní oscilátor, někdo jej vymontoval. Takže vůbec netuším co tam může být, a vlastně ani nevím jaké parametry má mít tento přístroj. Je to šíleně obrovská krabice, odhaduju konstrukcí Tesla, tak začátek či polovina 80. let. Asi jich moc nebylo, Jihlavský univerzál, jakoby dvě krabice na sobě spojené (dvě ucha nad sebou). Kdyby měl někdo jakoukoliv informaci o tomto stroji - dokumentaci, díly nebo aspoň nějakou zkušenost z provozu a podobně, byl bych obrovsky vděčný.
Dík JeF
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
jef111
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jef111 »

Pokud by někomu pomohly fotky, mohl bych to vyhrabat a nafotit.
Ale jak se mi zdá tak nejspíš to je stejně nanic. :(
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
jardajar

#3 Příspěvek od jardajar »

Nebude to nějaký kusový výrobek provozu? Od toho potom nic nezjistíš. Mám doma podobný generátor, třech kmitočtů a nikdo o něm jinak neslyšel...
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Ta konstrukce vypadá dost na profesionální úrovni, myslím že se určitě vyráběl sériově. Při pohledu do něj tomu nasvědčuje spousta věcí, např. desky mají označení typické pro MP Tesla. Celkově mi konstrukcí velice připomíná výrobky Tesla Brno z první poloviny 80. let, jako třeba BM536, 543, 546, 559.... Možná byl v malé sérii nebo byl prodej omezený na určitý úsek trhu třeba v zahraničí, ale určitě to není jediný kus :)
No, vidím to že ho nafotím, až se na něj dostanu :D je bohužel na spodku hromady věcí.
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“