zmenšení zisku predzesilovace
Moderátor: Moderátoři
zmenšení zisku predzesilovace
Máš ale zesilovače, které mají zisk konstantní při napájecím napětí od 6V do 15V, jenže při malém napájecím napětí se jim prudce zhorší odolnost proti křížové modulaci, což je to, co ti v digitálu dělá čurbes, při velkém třeba šum. Takto bývají konstruované zesilovače z Terozu.
Takže jedině vyzkoušet, co to udělá.
pavels píše:Pri testech jsem zjistil zajimavou vec.Pripojil jsem set topbox naprimo z anteny,(abych omezil ztraty v kebelu rozboceny atd..a prekvapko signal misto,aby se zlepsil tak se situace zhorsila.stale sila 100 kvalita 0. a jen multiplex A,C.Zkusil jsem tedy set topbox do vetve s nejvetsim utlumem stabilita se zlepsila,zkusil jsem jeste utlumit linkovym zesilovacem (bez napajeni)najednou jdou vsechny A,B,C.sila 50,kvalita 60-70.Takze zkusim sehnat naky utlumovy clanek nebo neco podobneho,mohlo by se to jeste zlepsit si myslim(precijen utlum zesil.bez napajeni neni idealni reseni).Diky vsem za rady
Podobná zkušenost (mix přijímaných analogových a digitálních signálů v jednom kabelu). Bez zesilovače to šlo blbě (digi), s ním také. Po vyšolíchání (zatlumení) vše dobře. Malér je, že u digitálního příjmu vám na rozdíl od příjmu analogového televizor jako orientační měřič neposlouží. A opravdové měřicí přístroje si člověk na hraní nekoupí.