Schema EF22 EBL21
Moderátor: Moderátoři
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
Schema EF22 EBL21
- Přílohy
-
EF22.jpg- (108.49 KiB) Staženo 1219 x
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
No naco mi budu 3 watty? Chcem urobit take kombo, bude mat podobu doboveho radia, ale bude to zosilovac. Mam trafa a reproduktor z tesla Harmonia.
Konocovy zosilovac by som chcel upravit podla tej Tesla Harmonia, nech to pracuje spravne s tym vystupnym trafom.
Pomohol by si mi s tym sinclair?
- Přílohy
-
harmonie.pdf- (163.64 KiB) Staženo 390 x
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
Jasina si nevšímej, to je pitomec, co neví, co mele. Proč by se to mělo nějak přizpůsobovat a notabene trafem??? Na mikrofonní vstupy se trafo dává HLAVNĚ kvůli symetrizaci, ne kvůli přizpůsobení!!
Na vstupech kytarových zesilovačů trafo nikdo nikdy neviděl a nepoužil. Naopak-kytarové snímače MUSÍ pracovat naprázdno, tedy nezatížené, jinak řečeno do vysoké vstupní impedance, jinak ztrácejí výstupní napětí, hloubky a barvu tónu.
Pro kytaru musíš tedy vstupní potenciometr vyměnit za 250-500kohm. Citlivost bude pro kytaru po mnou výše navržené úpravě okolo 8mV, což je velmi dostatečné.
Pro mikrofon by to chtělo už ráznější úpravy a já si nejsem tak úplně jistej, jestli je zvládneš, když se tu vyptáváš na takový základní pitomosti. Pro začátek by asi stačilo povolit nfb mezi 2. a 3. stupněm, to jest vyměnit odpor R19 za větší, z hodnoty 3k2 na např. 5k6.
Výstupák z Harmonie I. ti v tomto zapojení bez problému půjde. Dej si pozor na EBL21, spousta z nich /použitých a dlouho jetých/ má už dost slabou emisi, konec nedá plný výkon a začne to brzy zkreslovat, tak abys to nesváděl na ten předek. Ideálně si pár EBL nech někde změřit a vyber tu nejlepší. Totéž ale platí i o starých EF22.
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
http://www.aukro.cz/item516710988_j_luk ... _zvuk.html
Pak třeba :
http://www.aukro.cz/item516230305_elekt ... 2_dil.html
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
Ale nazývat zde někoho pitomcem, který neví co mele, to je silná káva i pro mne. Očekávám omluvu, jinak budu požadovat umístění autorů takových způsobů na blacklist.
Právě "vajíčka" se v Tesle Elektroakustika Bratislava a v Tesle Vráble používaly HLAVNĚ kvůli symetrizaci a galvanickému oddělení kvůli zemním smyčkám. Jsou to totiž v drtivé většině transformátory s převodem 1:1, výjimkou bylo trafo 3AN670 05, které má napěťový převod jen 3:1 a používalo se na linkových vstupech 0,775V kvůli snížení napětí pro vstupní operační zesilovač, kvůli zachování přebuditelnosti alespoň 15dB.
Tak sklapni a nedělej tu ze sebe ještě většího blbce, než jsi už udělal.
Raději se koukni přes ty koňské uši a zkus připustit možnost, že na světě /a na tomhle fóru/ se mohou vyskytnout lidé s daleko větší praxí a daleko větším rozhledem, než máš ty.
A když už jsme u toho blacklistu - tak na ten blacklist bych posadil právě tebe a to za matení a oblbování nezkušených a začínajících členů. Což má podle mne daleko horší následky, než nějaký peprnější výraz.