Rozbočení video výstupu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pavel16

Rozbočení video výstupu

#1 Příspěvek od pavel16 »

Jakým způsobem rozbočit video výstup z DVD na několik výstupů pro monitory? Bylo by nějaké schema?
PavelFF

#2 Příspěvek od PavelFF »

V AR A9/89 str.348 je schéma s deskou na rozbočovač na 4 výstupy.
pavel16

#3 Příspěvek od pavel16 »

Dík, já našel rozbočovač od Mecu v AR7/2002
Jurbise

Rozbočení videosignálu z kamery na 2 monitory

#4 Příspěvek od Jurbise »

Prosím o radu-potřebuji rozdělit (rozbočit )signál ze sledovací kamery na 2 televizory(jsou v režimu AV)nějakým jednoduchým a levným způsobem.Byl jsem v GES,v Š Hobby a nejsou mi schopni poradit jak se to dělá.Já použil anténní pasivní rozbočovač(tv)a 1 z televizí po chvíli padá do režimu modré obrazovky(asi vina nedostatečného signálu po rozbočení)Na netu jsou sice výrobky,ale zbytečně komfortní,velké(rack apod. a pro více monitorů,což nepotřebuji).Jde mi opravdu jen o 2.Vzdálenosti od kamery se pohybují řádově v desítkách metrů(20),takže by ztráty na vedení neměly být tak výrazné.Díky za rady!!!
breta1

#5 Příspěvek od breta1 »

Anténní rozbočovač nemůže rozbočovat videosignál (máš AV režim). Zkusil bych obyčejný odporový rozbočovač.
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Pasívně asi těžko, signál má úroveň 1V šš pro zátěž 75 Ohm. Když zapojíš dva vstupy, zatížíš to 37 Ohm a napětí spadne skoro na polovinu, zníží se kontrast a synchro bude nestabilní.
..to bude jen ňákej odpůrek
Jurbise

#7 Příspěvek od Jurbise »

Díky za odpovědi,potřeboval bych ale konkrétní zapojení-návrh,schema jak to zbastlit(třeba i bez DPS když to nebude složitý obvod),nebo kde koupit.Díky
kevin_mitnick

#8 Příspěvek od kevin_mitnick »

Pred par lety jsem delal rozbocovac na videosignal do skolici mistnosti na 3 TV prijmace. Zdrojem signalu byl kombajn DVD+video prehravac. Uplne postacoval pasivni rozbocovac v podobe krabicky ktera mela z jedne strany SCART vstupni konektor a z druhe strany 9 CINCH konektoru. Zeme videa a zeme audia na vsech konektorech jsem propojil, na zive z CINCH konektoru napajel odpory 50 ohm a pak druhe konce vsech odporu spajel a pripojil stinenym kablikem na prislusny pin SCARTu. Slape to tak uz skoro 6 let bez vrceni a ruseni...

P.S. pokud budes rozbocovat na 2 vystupy, zmen odpor na 36 ohm...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“