Rychlost procesoru

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dusan94

Rychlost procesoru

#1 Příspěvek od dusan94 »

Jak zjistim rychlost procesoru?
Z inzeratu ponuka na prodej notebook, ale ta rychlost procesoru v GHz se mi nezda..
Je nekde pod spravcem tato polozka??
stepa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stepa »

Jestli tam jsou wokna, tak pravym na TENTO POCITAC a potom VLASTNOSTI

Nebo si tam pritahni na flashce Everest, ci nejaky jiny diagnosticky soft a mas po problemu.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
dusan94

#3 Příspěvek od dusan94 »

stepa píše:Jestli tam jsou wokna, tak pravym na TENTO POCITAC a potom VLASTNOSTI

Nebo si tam pritahni na flashce Everest, ci nejaky jiny diagnosticky soft a mas po problemu.

Jj, tak a uz to mam..
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

U nb moc nefunguje právě ta hodnota u správce. Win má problém určit mobilní procesory díky jejich technologiím.
Internet - metla lidstva
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od michalnb »

Keď už neurčí frekvenciu, aspoň určí typ- minimálne "family" a podľa toho už nájde na nete spodnú hranicu frekvencie u tej "rodiny" procesorov. Mohlo by mu to teoreticky stačiť, keď chce vedieť či to je šunka, alebo nie. Aj tak eviem čo za ... sa tu rieši. STIAHNI SI JEDNODUCHÚ UTILITKU "AIDA32"!!! Je už asi na každej stránke s freeware-mi. A po frekvencii CPU sa moc nepozeraj, hlavne si spusti benchmark(posledná funkcia na lište vľavo) a pozri na priepustnosť pamätí - toto ti povie najviac o rýchlosti dosky. Hovorím zo skúseností, pretože som videl čo robí napríklad AMD ATHLON 3200+Barton na doske "značky" MATSONIC :lol: Keď bude benchmark dobrý potom vieš, že je výkonný nielen procesor, ale aj samotná doska a pamäte. A naviac si tam môžeš pozrieť aj informáciu o taktovacej frekvencii hlavnej zbernice(FSB) a takte pamätí.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Ja pouzivam CPU-Z. Velmi malej a sikovnej programek.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“