Notebooky UMAX

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Leonard

Notebooky UMAX

#1 Příspěvek od Leonard »

Chci si pořídit 12'' notebook a UMAX má v tomto rozměru dobré ceny. Máte někdo zkušenosti s touto pro mě neznámou značkou?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nekupovat!
Stan3

#3 Příspěvek od Stan3 »

UMAX- nekupovat!! To už raději ACER.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Výrobky Umax měly dříve dobré vlastnosti vzhledem k ceně, možná měly i na to, ještě před pár lety vydobýt z Umaxu skutečnou ZNAČKU. Jenže pak přišlo pár změn sortimentu, kvůli kterým u mne má Umax několik vrubů za tak častou inovaci, že asi nemělo smysl pro daný výrobek zřizovat ani technickou podporu.
Lepší by bylo vědět, kdo do toho dělá střeva a kdo má s tím modelem dobré zkušenosti. Já už jsem u této značky opatrný.
Leonard

#5 Příspěvek od Leonard »

A víte o nějakých konkrétních vadách, které by bránily základní funkčnosti? Nejsem náročný uživatel - stačí mi, aby se na tom dalo psát, vešlo se tam pár fotek a nějaká jednoduchá hra a občas se dal pustit film. Důležité je, aby se to dalo dobře přenášet a mělo to jakous takous výdrž, abych nemusel pořád hledat zásuvky.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Zakladny problem je ten, ze nevies, co kupujes. Firma UMAX uz niekolko rokov nic nevyraba (casy ich skenerov su davno prec), len lepi svoje logo na vselijake smejdy. Z toho potom vyplyva ziadna podpora a mizerna kvalita. Aj ked si nenarocny uzivatel, kup si nieco ine. Fakt uz radsej Acer. Alebo Asus. Proste nieco, kde aspon servis existuje. Alebo si kup bazarovy znackovy notebook so zarukou - vid napr. http://www.qcomp.sk
Leonard

#7 Příspěvek od Leonard »

ok, děkuju za vysvětlení :) Tak holt budu muset pátrat dál...
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Neuděláš chybu, když půjdeš po Aceru (třeba Extensa 5230 umí dost za přijatelnou cenu, jen systém do toho musíš buď koupit, viz třeba http://www.alza.cz/software/operacni-sy ... 843063.htm , nebo dělat pod Linuxem). Nebo E620-262G16Mi, ten má už Visty Home a není o moc dražší.
Oba modely už používáme v práci a zatím se jeví líp, než řada 31xx se Sempronem a 51xx s čímkoli, z nichž jsme všech pět noťasů reklamovali ještě v záruce kvůli kousajícím se ventilátorům na procíku.

Neutahatelnost Dellů Latitude ti asi dnes už žádný neslíbí. Ona jejich cena byla tehdy zhruba 10x vyšší. Ale taky na ruku, která je přenášela, byl potřeba zbrojní pas, a na dva akupacky to jelo nanejvýš 3 hodiny. Zato makají dodnes.
Leonard

#9 Příspěvek od Leonard »

Acer Extensa sice vypadá sympaticky, ale nesplňuje jeden základní požadavek - není 12'' :? A na Dell nemám... Se nedá nic dělat, asi se budu muset uskromnit a jít do nějakého menšího, třeba 10''.
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Prolistuj si nabídku na www.alza.cz , máme s nimi dobré zkušnoti i v jiných značkách.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

V tom pripade Asus Eee PC.
Leonard

#12 Příspěvek od Leonard »

Hm, asi je to nevyhnutelný. Pokukoval jsem po Aceru Aspire 2920Z, ale ten zjevně už v ČR nezbyl ani jeden... Budu se muset smířit s 10'' :(
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“