Schéma pro detektor pohybu
Moderátor: Moderátoři
Schéma pro detektor pohybu
aby,místo diody která se rozsvítí,při pohybu se rozsvítila žárovka na 230V.
kdyby to fungovalo na žárovku 12V,tak bych tam dal trafo.(sekundárem na 12V a primárem na 230V ale takhle mě nic nenapadá a jestli by to taky šlo upravit na žárovku 230V.poradte mi prosim.
http://www.danyk.wz.cz/detpoh.html
forbidden píše:Nejjednodussi bude optotriak misto LEDky a mas to hotovy.
Je to dobrý nápad.jen nechápu jednu věc.musí se k němu udělat ještě dopňující přípravek?
Porotze ze bych ho jen tak zapojil a zabudoval do svetla to asi urcite ne.
Omlouvam se jestli jestli rikam neco blbe,kdyztak me opravte.ja sem s optotriakama zatim nemel tu cest.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
vybihal píše:"Eventuelne se da pouzit SSR" nebude lacinější koupit hotové světlo s PIR.
Urcite to bude jednodussi a cistsi reseni, ale zase se nic nenauci. Pro jeho ucely by bylo asi dostacujici treba toto. 139,- neni zas tolik.
- Jiri_REZEK
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak se nad týmto problémem směju,nebot jsem měl asi obdobnej.Děti mi doma zapomínaly zhasínat na WC světla za sebo.
U nás v Ostravě je Firma Hadex,která se zabývá prodejem elektro,no a tam mají na prodejně bedny s napůl vadnými věcmi.A právě onen světelný spínač s PIR jsem tam koupil za 20Kč.Zapájel studený spoj a opraveno a slouží.
Tímto chci nastínit,zda se vskutku oplatí něco podobného stavět??? Je to stráta času!!!