Maximální rychlost ADSL
Moderátor: Moderátoři
Maximální rychlost ADSL
A kutilmile - nelituju tě
Zmije píše:Zdravim, k i-netu jsem připojen přes ADSL O2, vzdálenost od ústředny je 1600m, vedení podzemní z roku 1994, ADSL2+ modem HUAWEI HG520i, současná rychlost 8197 / 517 , volal jsem na technickou podporu, zda by bylo možné navýšit rychlost na 16Mb (hlavně kvůli navýšení uploadu, 512k je opravdu málo pokud chce člověk dělat např. VPN do práce, nebo rozjet server.). Tam mi řekli, že navýšení je bezpředmětné, že těch 8197k je maximum, ale TV by šla zřídit, když se podívám do statistik v modemu, je Max. Bandwidth plus mínus (s časem se mění, jak se mění parametry linky a rušení) 18756 / 1045 k, což si myslim, že by na 16Mb mělo stačit i s rezervou při případném zhoršení přenosových podmínek, když se operátor dívál na parametry linky, mumlal právě něco o těch 1600m, mám takový pocit, že max. dosažitelnou rychlost čtou z tabulek jen na základě vzdálenosti od ústředny, co si o tom myslíte?
Mě navýšili také rychlost z 2Mb na 8Mb, ale díky dostupnosti mám jen 6Mb, víc to díky drátům ke mě nejde. Je to za stejnou cenu, takže jsem rád aspoň za to. Teď mám tedy lepší upload, 512Kb, není to úplně ono, ale proti 128, které byly spíš pod sto, je to dobrý. Modem mám úplně ten samý. Zkoušel jsi volat přímo techniky