Kábel STP vs UTP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Devo70

Kábel STP vs UTP

#1 Příspěvek od Devo70 »

Na pripojenie k internetu cez router pripájam ďalší PC. Aký kábel použiť z hľadiska čo najmenšieho rušenia? Dĺžka cca 7m. Kedysi bol pripojený druhý PC pomocou UTP a strašne to rušilo rozhlas. Ale bol robený, tak neviem, či bol dobre zapojený (rýchlosť cez neho bola plná). Od STP ma každý odhovára, vraj to nieje potrebné.

Díky za reakcie.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Na 7m neni STP potreba. Rusit rozhlas to nemuze, to by u nas v praci zadny radio nefungovalo :) Mame tu stovky metru vedeni obycejnym UTPckem a nikde nic nerusi.
STPcko jsem tahal kdysi, kdyz jsem potreboval prekonat vzdalenost 70 m, ale STPcko to bylo kvuli tomu, aby se do vedeni neindukovalo ruseni, ne naopak. Vedlo to kolem tiskovych masin a jinych velkych stroju.
MOTOROLA

#3 Příspěvek od MOTOROLA »

Pokud máš modem D-link 584 tak to rušení je jeho práce.Mám ho a když ho zapnu tak rádio začne jen šumět.Ani ta nejsilnější stanice nehraje.Když ho odpojím od sítě (220V) tak je klid a rádio zase hraje.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

MOTOROLA píše:Pokud máš modem D-link 584 tak to rušení je jeho práce.Mám ho a když ho zapnu tak rádio začne jen šumět.Ani ta nejsilnější stanice nehraje.Když ho odpojím od sítě (220V) tak je klid a rádio zase hraje.

A takovou tu hezkou znacku CE ma nalepenou? Mam dojem, ze ty samolepky se prodavaji nekde na zlute trznici ve velkym :evil:
Devo70

#5 Příspěvek od Devo70 »

Mam Zyxel Prestige P-660H-T3. Predtým šiel UTP kábel okolo rádia (rádiobudíka), to malo ako anténu 3/4m káblik. FM rušilo len medzi stanicami, ale AM všade.
Jarous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jarous »

Sa ani nečudujem že modemy vyžarujú rušenie,v každom z nich je step-down menič. Niektoré vyludzujú aj zaujímavé pazvuky:-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“