watson FA5339 vysoké napätie
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
watson FA5339 vysoké napätie
Za prvé, z dosky sa nedá prečítať číslo chassis, tak som to odhadol na 11AK19B, no nie som si istý.
Po zapnutí TV začnú preskakovať iskry v elektródovom systéme obrazovky, obrazovka jasí naplno. Zistil som, že napätie na napájanie LOPT je zvýšené z cca 150V na 160-180V, skúšal som merať súčiastky okolo optočlena, javili sa dobré... Možno som čosi prehliadol.
Nemôžem merať napätia veľmi zajazdy, aby mi neodišla izolácia transformátora pri takto zvýšenom napätí a aby neodišlo ešte niečo iné pri tých výbojoch.
Pamätám sa tak, že to spôsoboval niektorý rezistor, keď ste to tu raz riešili.
- Ivan_Ryger
Tie výboje v nej nie sú kvôli tomu, že by sa tam dostal vzduch, lež kvôli tomu zvýšenému VN.
v oblasti G2 sa vonku tvorí koróna.
Napätie som zmeral, to je uvedené vyššie.Zmerit kolik dava a pravdepodobne vymnenit vsechny C ve zdroji.
Teraz myslím, že s tými kondenzátormi ste vedľa... Nie sú vždy takouto príčinou.. A to myslíte i zvitkové a keramické na nízke napätie? Preventívne ich zmeriam, no myslím si stále, že to je niekde v spätnej väzbe stabilizujúcej napätie na výstupe.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ivan_Ryger píše:obrazovka to pri troche šťastia mohla prežiť.
Tie výboje v nej nie sú kvôli tomu, že by sa tam dostal vzduch, lež kvôli tomu zvýšenému VN.
v oblasti G2 sa vonku tvorí koróna.Napätie som zmeral, to je uvedené vyššie.Zmerit kolik dava a pravdepodobne vymnenit vsechny C ve zdroji.
Teraz myslím, že s tými kondenzátormi ste vedľa... Nie sú vždy takouto príčinou.. A to myslíte i zvitkové a keramické na nízke napätie? Preventívne ich zmeriam, no myslím si stále, že to je niekde v spätnej väzbe stabilizujúcej napätie na výstupe.
Pokud jsi nepřehodil Ug2 a ostření, tak výboje v obrazovce způsobuje špatné vakuum. Kdyby se nějakým záhadným způsobem zbláznil zdroj i řádek a vyrobil takové VN, aby mohl přeskočit výboj v dobré baňce, tak by dávno nevydržela izolace VN trafa.
- Ivan_Ryger
Tá izolácia vydrží pomerne dosť, raz som toto už zažil a obrazovka to prežila...
Inokedy som mal takúto závadu u Philipsa, tam bolo evidentne zlé vákuum...
Ale opakujem, nemám teraz podozrenie na vákuum. Je tam na napájaní RKS namiesto 115/150V napatie 160-180V !!!
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ivan_Ryger píše:nič sa neprehadzovalo, nič sa nemenilo...
Tá izolácia vydrží pomerne dosť, raz som toto už zažil a obrazovka to prežila...
Inokedy som mal takúto závadu u Philipsa, tam bolo evidentne zlé vákuum...
Ale opakujem, nemám teraz podozrenie na vákuum. Je tam na napájaní RKS namiesto 115/150V napatie 160-180V !!!
I kdybys tam měl Ua 200V, tak ti přeskočí výboj na patici a ne uvnitř systému. Ale dělej jak myslíš, vyměň třeba půlku TV.
Pak se můžeš pustit do toho zdroje. Jak sám píšeš, nemusí to být jen ellytama (jak se tady vehementně rozmohlo: "vyměň všechny ellyty"
K identifikaci šáska: pokud by tam bylo š. VESTEL (tj. 11AK ... ), tak bude potisk na šasi (sezhora mezi součástkama - obyčejně uprostřed, pod obrazovkou!). I na DPS obrazovky by mohlo být nějaké číslo, pomocí něhož by to š. mohlo jít identifikovat!?