OTF 463 - problem s obrazom + otazka na OVP

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
matko23

OTF 463 - problem s obrazom + otazka na OVP

#1 Příspěvek od matko23 »

Zdravim vsetkych kutilov ...

1./ Mam OTF 463 ktory neprezil spojenie cez SCART s nejakym neznamym TV, v ktorom zrejme bolo nieco vadne ,... tiekli tade nejake velke prudy, odpalili sa cesticky zeme a nejake IO , vymenil som vsetky signalove IO, cesticku opravil. Lenze : ked zapnem TV, tak obraz sa objavi asi na par sekund a potom sa obraz zmeni do cervenej farby so spetnymi behmi ... Poradte prosim na co by som sa mal pozriet, som zufaly :(

2./ (toto je len bonusova otazka): Mam funkcnu dosku z ńejakeho OVP a chcel by som vediet ci neviete mi poradit z akeho TV by to mohlo byt ? Indicie: VN trafo: AT2079/09T, zvuk je to mono, s TXT, .... Ake typy pripadaju do uvahy ?
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

matko23 píše:Zdravim vsetkych kutilov ...

1./ Mam OTF 463 ktory neprezil spojenie cez SCART s nejakym neznamym TV, v ktorom zrejme bolo nieco vadne ,... tiekli tade nejake velke prudy, odpalili sa cesticky zeme a nejake IO , vymenil som vsetky signalove IO, cesticku opravil. Lenze : ked zapnem TV, tak obraz sa objavi asi na par sekund a potom sa obraz zmeni do cervenej farby so spetnymi behmi ... Poradte prosim na co by som sa mal pozriet, som zufaly :(

2./ (toto je len bonusova otazka): Mam funkcnu dosku z ńejakeho OVP a chcel by som vediet ci neviete mi poradit z akeho TV by to mohlo byt ? Indicie: VN trafo: AT2079/09T, zvuk je to mono, s TXT, .... Ake typy pripadaju do uvahy ?

Jak mohl být jeden televízor propojený s druhým přez SCART? :upset:
Nejspíš byl propojen ten OTF 463 přez SCART,ale s nějakým jiným zařízením(videem,DVD,satelitem).Podle toho popisu mi to připomíná zásah bleskem.K té červené barvě se spětnými běhy:včera jsem tu samou s takou závadou dodělal.Jenže u mně to bylo o to horší,že se to projevovalo jen na pár sekund,pak TV jela zas třeba 2-3h normálně.postupně jsem vyměňoval součástky,co s tím mají co do činění.Ještě že probíhalo krasobruslení a já měl u TV manželku(sledovala,zda se závada projeví po další výměně součástky) :lol:
2./Kdyby bylo foto té desky,bylo by jednoduchší určit,já myslím že OTF 445.
matko23

#3 Příspěvek od matko23 »

no akoze z jedneho TV vystupu bol tahany videovystup a do druheho to islo ... a fakt to skoncilo ako po zasahu bleskom ... ale neviem co vsetko si vymienal ? som uz zufaly ...
2/ foto sem pridam tak o par dni
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

ale neviem co vsetko si vymienal ? som uz zufaly ...

Z toho si nic nedělej,na to si časem zvykneš.V životě jsou horší věci než nějaká po...tá televize.Máš schéma té telky?
kokun

#5 Příspěvek od kokun »

matko23 píše:no akoze z jedneho TV vystupu bol tahany videovystup a do druheho to islo ... a fakt to skoncilo ako po zasahu bleskom ... ale neviem co vsetko si vymienal ? som uz zufaly ...
2/ foto sem pridam tak o par dni

Buď rád, že jsi nemusel jezdit měnit pojistky až do Dukovan (Jasl. Bohunic?) :D
Honza - kokúň

#6 Příspěvek od matko23 »

ano mam schemu...
vdaka za pomoc , :(
PS: J.Bohunice - to mame "za humnom"
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od otakarv »

Schému máš,prostuduj,proměř obrazový zesilovač,jak pod napětím,tak bez napětí jednotlivé součástky a porovnej podle schémy.
A usměj se :D ,nebuď smutný,vše se vyřeší a pak si řekneš:"Jsem to ale já tr..ba,taková jednoduchá věc".
matko23

#8 Příspěvek od matko23 »

doska obrazovky na 100% v poriadku , a truba som lebo som to prepajal s takym po***anym TV .... Meriam meriam a zatial som k nicomu neprisiel ... uz som vymenil niekolko tuctov suciastok a stale nic ...
masar

#9 Příspěvek od masar »

matko23 píše:doska obrazovky na 100% v poriadku , a truba som lebo som to prepajal s takym po***anym TV .... Meriam meriam a zatial som k nicomu neprisiel ... uz som vymenil niekolko tuctov suciastok a stale nic ...

Jak jsi zjistil, že je deska obrazovky na 100% v pořádku? A které signálové IO jsi vlastně měnil? Musíš uvést naměřené hodnoty, jinak není podle čeho radit. Osciloskop máš? Bez něj to bude dost obtížné. :wink:
matko23

#10 Příspěvek od matko23 »

dosku obrazovky som skusal v inom TV, funkcnom - tam sla bez problemov. Menil som vsetky signalove IO , tj. TDA4580, 4565, atd ... osciloskop mam, ale poradte na co by som sa mal zamerat, nechcem merat bezhlavo vsetko doradu. Preto sa pytam, ci nema niekto s niecim podobnym skusenost.
masar

#11 Příspěvek od masar »

TDA4565 z principu těžko může způsobit popsanou závadu. Zkontroluj znovu signály a napětí na TDA4580 (RZB). :wink:
matko23

#12 Příspěvek od matko23 »

nasiel som nezelany spoj medzi 7. a 8. vyvodom TDA 4565 .. som to odstranil, ale nic sa nezmenilo . Pojdem to premerat ale asi az zajtra ...
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

matko23 napsal

Mohlo by to být nejstarší OVP šásko z CTV 211-ky. Sice jsem neviděl žádné OVP-éčko s PHILIPS trafem "AT2079/09T" (tyto používala hlavně OTF-ka), ale není to vyloučené, že bylo i v tomto OVP-éčku.
Je to totiž ekvivalent NOKIA M12-28, nebo ELDOR 1142.0635 a obě tyto trafa se v tomto OVP-éčku používaly :!:

Upřesni to šasi líp :!: Z horní strany DPS tam najdeš číslo: B xxx xx xx A-x. Za ty "x"-ka doplň číslice, co najdeš na desce! Další upřesnění může napovědět to, čím je osazený TXT (na tom přídavném modulu).
Honza - kokúň

#14 Příspěvek od matko23 »

paca123 píše:Tak vás vštetky zdravím.Tím,že mu odbuchlo "medené cesty",Mal a terazky počesku propojené sice dva příjmače i s anténou a zapojoval je v plném provozu.To se tak stává.Zpětný pruhy klasika RGB.Vadný IO nebo T.Ješte kontrola filtrace 220mF/220V pro napájení RGB.Může být suchej.Čest v šet.

RGB konec je v poriadku, pisal som vyse ...
matko23

#15 Příspěvek od matko23 »

kokun píše:matko23 napsal
Mohlo by to být nejstarší OVP šásko z CTV 211-ky. Sice jsem neviděl žádné OVP-éčko s PHILIPS trafem "AT2079/09T" (tyto používala hlavně OTF-ka), ale není to vyloučené, že bylo i v tomto OVP-éčku.
Je to totiž ekvivalent NOKIA M12-28, nebo ELDOR 1142.0635 a obě tyto trafa se v tomto OVP-éčku používaly :!:

Upřesni to šasi líp :!: Z horní strany DPS tam najdeš číslo: B xxx xx xx A-x. Za ty "x"-ka doplň číslice, co najdeš na desce! Další upřesnění může napovědět to, čím je osazený TXT (na tom přídavném modulu).

Jedine cislo, ktore som na tom plosaku nasiel bolo B 001 23 . Ine som tam nevidel a to som hladal dlho... a foto urobim neskor ak treba.
Naposledy upravil(a) matko23 dne 28 led 2009, 13:24, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“