Funkčnost schematu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pavel16

Funkčnost schematu

#1 Příspěvek od pavel16 »

Obrázek
Můžete mi někdo říct, jesti se náhodou autor neseknul s těma 100M odporama? Jedná se o detektor vibrací.
Dík.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Řekl bych, že se nesekl.
pavel16

#3 Příspěvek od pavel16 »

Kde mám proboha sehnat 100M odpory? Můžu to poskládat z 10M SMD ? Mám to udělat do luftu, nebo na tišťák?
tominekk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od tominekk »

Poskladej to z ceho chces. Pokud 100M nesezenes, tak to poskladej z nejvysi hodnoty, kterou sezenes.
A co se tyce luft nebo PCB, tak uprime, na vetsi blbost ses snad nemohls ani zeptat. Vzhledem k velikosti tech odporu (nemyslim rozmery, ale elektricky odpor) je uplne jedno jestli to zapojis ve vzduchu nebo jakkoli jinak.
Pokud ti jde o vzhled, tak to zalezi na tobe.
Chytrej člověk se učí chybama, ale jenom blbec těma svejma!
Bernard

#5 Příspěvek od Bernard »

pavel16 píše:Kde mám proboha sehnat 100M odpory? Můžu to poskládat z 10M SMD ? Mám to udělat do luftu, nebo na tišťák?

I kdybys ty odpory skládal v luftě, tak dva konce nakonec přijdou na desku. Tady je potom důležité, aby deska byla čistá bez zbytků solí a jiných chemikálií, jinak za přítomnosti vzdušné vlhkosti budou svody porovnatelné s těmi vysokými odpory. Je na to tzv. dechová zkouška - přiložíš ohmmetr na nějaké megaohmy a dýchneš zblízka na desku. Když půjde odpor dolu, deska je kontaminovaná - umýt v demineralizované vodě.
Zmije

#6 Příspěvek od Zmije »

Moc bych se nedivil, kdyby ručička toho měřáku poskakovala na dechovku z některé rozhlasové stanice.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“