notebook ACER Aspira3100...hardware alebo software?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pali481

notebook ACER Aspira3100...hardware alebo software?

#1 Příspěvek od pali481 »

zdravím vás :) ...prednedávnom na mi do ruky dostal tento notebook a nevedno čo s ním je :? . Po zapnutí chvíľu načítava windows ..aj to zobrazuje ako ho načítava, no po tomto načítavaní sa už ďalej nič iné nedeje..notebook zostáva zapnutý no obrazovka je tmavá :( ...vie mi niekto poradiť kde môže byť chyba? Harddisk má dobrý...skúšaný na zdravom notebooku..a taktiež má mŕtvu CD ROM-ku..vďaka
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

Tu CDROMku vytáhni, taky bych zkusil prověřit paměti.
A hlavně bych zkusi přeinstalovat win.
Nagant

#3 Příspěvek od Nagant »

Skoro to vypadá, jako když někdo přes Windows Update (či jinak) nahrál "aktualizovaný" ovladač grafické karty, případně jiného HW. :evil:
Samozřejmě, jen jedna z možností.

A hele - AMD a "atina". Takže už tu chybí jen čipová sada od NVIDIE a nainstalované XP a výrobce NB podporující (tlačící) plně jen Vistu :twisted: (jen spekulace).
Silně mi to připomíná problém, který jsem nedávno řešil u stolního PC a zlehka se s ním svěřil zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=48&t=131946
Ač to z toho příspěvku tam nevyplývá, strávil jsem s tím několik dní, než jsem našel správnou kombinaci Nvidia patchů a ATI ovladačů.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od michalnb »

Cust píše:Tu CDROMku vytáhni, taky bych zkusil prověřit paměti.
A hlavně bych zkusi přeinstalovat win.

Tak, tak. Osvedčený štandardný postup. Otestovať moduly RAM po jednom ak to bude robiť stále skúsiť núdzový režim kvôli tej grafike. Ak nepôjde tak preinštalovať win. Skúsil by som ešte pozrieť teplotu CPU v BIOSe a podľa potreby ho prepastoval TITAN pastou.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Vyrobky so znackou TITAN su dobre smejdy. Ventilatory vydrzali tak pol roka, "strieborna" pasta vysycha...hlavne, ze je to dobre predrazene. Pasta sa mi najviac osvedcila obycajna biela.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od michalnb »

rnbw píše:Vyrobky so znackou TITAN su dobre smejdy. Ventilatory vydrzali tak pol roka, "strieborna" pasta vysycha...hlavne, ze je to dobre predrazene. Pasta sa mi najviac osvedcila obycajna biela.

Asi pred tromi mesiacmi som robil Intel Pentium 4 - 2,6GHz Prescott na doske Matsonic: klasická pasta 67°C, strieborná Titan pasta 58°C. To asi hovorí samo za seba... Prescott je prehrievajúci sa S.H.I.T a Matsonic ani nie je značka, preto píšem práve o takomto extréme. A kvalitná strieborná pasta nevyschne ani za 5 rokov. Ak tak nejaká XILYANG-CHUJ 25-korunová náhražka.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
stepa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stepa »

Driv byl Titan pojem, delali kvalitni vyrobky. Dneska holt cina no :?
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Neviem kedy tie kvalitne vyrobky robili, asi som si to nevsimol :lol:
Okolo r. 2000 som od nich mal par ventilatorov, akoze kvalitnych. Do pol roka sa jeden (na grafiku) zasekol a cely zhorel, dalsie (na CPU) zacali vydavat pazvuky onedlho na to.

Zaujimave, ze niektore znacky ventilatorov funguju aj >10 rokov. Nielen SANYO DENKI (co pouziva Intel), ale ine, napr. Sunon alebo Power Logic.

michalnb: Ano, kvalitna pasta nevyschne. Ale to sa neda povedat o "znacke" TITAN :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stepa »

rnbw píše:Neviem kedy tie kvalitne vyrobky robili, asi som si to nevsimol :lol:
Okolo r. 2000 som od nich mal par ventilatorov, akoze kvalitnych. Do pol roka sa jeden (na grafiku) zasekol a cely zhorel, dalsie (na CPU) zacali vydavat pazvuky onedlho na to.

Zaujimave, ze niektore znacky ventilatorov funguju aj >10 rokov. Nielen SANYO DENKI (co pouziva Intel), ale ine, napr. Sunon alebo Power Logic.

michalnb: Ano, kvalitna pasta nevyschne. Ale to sa neda povedat o "znacke" TITAN :)

Nevim cos kupoval, ale mel jsem od nich nekolik ventilatoru s chladicem pro CPU, bylo to okolo roku 2002. Vsechny funkcni dodnes.

Pasta stala zaprd i tenkrat.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Mozno potom nejaku dobu predavali nieco kvalitne - asi omylom :lol: Ale videl som aj dalsie chladice - na Duronoch a Athlonoch, vzdy bolo vychrchlane lozisko - sice to este chladilo, ale ten hluk...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“