VAG a noťas a měnič nejedou
Moderátor: Moderátoři
VAG a noťas a měnič nejedou
Něco na to bude, protože jsem někde četl, že právě rozdílové napětí mezi zeměmi dělá tu paseku na sériových portech, což USB je taky.
Potřebuji to na změření veličin za jízdy, např. tlak turba, takže napájení z jiného auta nejde a z domovního rozvodu taky ne. Max. z druhé autobaterie. Noťas už má baterku tak na 5 min. a kupovat novou se mi zatím nechce. Takže asi tak.
- Přílohy
-
schema_obd2_usb.jpg- (81.29 KiB) Staženo 369 x
Na samotný noťas komunikace s autem bezvadně funguje. Na noťas napájený z domovního rozvodu 220 V přes napáječ to taky bezvadně funguje. Ale při zapojení palubní zásuvka->měnič->notebook->adaptér to přestane komunikovat, přestože notebook jede normálně dál.
Jediné mé vysvětlení je, že buď ten měnič ruší komunikaci po USB event. přímo převodník nebo ta sestava má rozdílové napětí mezi zeměmi a dělá to nepořádek.
Elektrotechniku ani elektroniku jsem nestudoval, ale snažím se hodně věcí pochopit
Takže si tak nějak myslím, že by mělo stačit někde něco přikostřit k autu a je to, ale nevím co, takže proto sem píši. Možnost je přikostřit zem v USB prodlužce, ale přijde mi, že podle schématu výše je převodník na obou koncích ukostřený do diagnostické zásuvky, kam vede zem ukostřená. Druhá možnost je ukostřit
B) ztrácíš fůru energie zbytečně dvojí transformací - jednou ze 12V na 230V50Hz a podruhé ze těch 230V spínákem zpátky dolů na nějakých těch 18-20V pro noťas.
Kup si přímo adaptér, určený pro napájení NTB v autě a budeš zbaven problémů s nedostatečným nebo naopak několikanásobným (a hlavně nevhodným) kostřením.
A kutilmile - nelituju tě