Myčka Fagor myje 4 hodiny a déle
Moderátor: Moderátoři
- Tunelprokop
Myčka Fagor myje 4 hodiny a déle
- Přílohy
-
modul.pdf- (479.53 KiB) Staženo 318 x
A kutilmile - nelituju tě
Pokud ale se závada projevuje JEN S PŘIPOJENÝM tělesem a bez něj ne, je to skoro na tuty přechoďák.
- Tunelprokop
- Přílohy
-
modul1.pdf- (291.02 KiB) Staženo 294 x
Tunelprokop píše:Zatím jsem jen odpojil jeden faston ze silové strany relé, aby mi spínaná nula nešla na top. těleso a neresetovala pořád elektroniku. Napájení na elektroniku je po celou dobu 234V. Napětí na tu cívku relé spíná nějaký triak??... Než seplo relé, tak před tím triakem bylo 23,8V, ale po sepnutí relé naměřím na cívce relé i před tím triakem jen 9,3V. Takže se domnívám, že to musí být někde v té napájecí čísti elektoniky.
Tohle jsi ale prvně napsal jinak - že když odpojíš topné těleso, relé drží, odpadne až po připojení té spirály! viz
Tunelprokop píše:...Při odpojení top. tělesa drží relé sepnuté, ale v okamžiku, kdy top. těleso připojím, relé odpadne, el. modul vypne, dvakrát pípne a zas znovu...
Pokud se ale jedná o pokles vinou zatížení zdroje malého napětí pro elektroniku připojením té cívky, tak je to jak píše BOBOBO - kondík coby srážecí "kapacitní" odpor je příliš malý a nebo má cívka relé svod - vyndej relé z desky a změř jeho odběr s pomocí externího zdroje - nemělo by brát víc než zhruba 100mA (jsem hodně přející), spíš méně, nějakých 30-50mA.
- Tunelprokop
- Tunelprokop