Nissan - blaupunkt

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
triodon

Nissan - blaupunkt

#1 Příspěvek od triodon »

ahoj,jedno z mála novějších radii,co mam pod rukama,a je problém. Původní vada byla ta že při zapnutí potenciometrem se rozvitily jen nějaké náhodné segmenty na dipleji,ani nelupnou repraky,nic, a při vypnutí se normálně robliká ledka.tak jsem ho vymontoval z auta a hodil na zdroj, jenomže teď nejde zapnout vůbec,jen se podsvítí diplej,jinak ve vypnutem stavu bliká ledka. Tak jsem ho znovu dal do auta,abych zjistil co to se mnou lomcuje, a ejhle,při zapnutí se rozsvěcí pravá strana podsvícení s levou střídavě tak jakoby byly žárovičky napojeny na nějaký multivibrátor,tak toto nechapu. v autě to dělá něco jiného než na zdroji doma. Blaupunkt-werke gmbh,made in portugal,bp6340v3963135. toto jen pro orientaci,aby se vědělo,co to tu mám. prosím o pomoc.
triodon

#2 Příspěvek od triodon »

tak, na zdroji jsem už tam kde jsem byl původně,uf. a ted k věci, když radio zapnu potenciometrem,tak se rozsvítí na displeji jen nějaké náhodné segmenty. jakoby byl displej praknutý,nebo špatně doléhal. horší je,že žádné fyzické poškození není a na žádné funkce ty segmenty nereagují. Asi bude v čoudu mcu.jinak to nevidím,protože krystal kmitá.
petyrekk

#3 Příspěvek od petyrekk »

Skutečně to vypadá na vadný mcu.rozhodně by nebylo na škodu proměřit nabíjecí soustavu vozidla,jesli problém nevznikl tam.Tyto autorádia jsou ale dosti odolné. 8O
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“