Problém s kartou pro satelit

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rezis

Problém s kartou pro satelit

#1 Příspěvek od rezis »

Zdravím mám takový asi hodně hloupý dotaz. Dostal se mi do rukou digitalní satelit Humax VACI 5300. Po prvních poznatcích, že parabolou nejde točit jako anténou se mi podařilo naladit Hotbird. Sundal jsem žebřík a celý radostný jsem zjistil, že češi jsou na Astře. Takže celý ceremoniál znovu.
Byla v tom karta Trade & Technology. Bohužel asi její platnost vypršela nebo nevím. Jede mi akorát óčko a u ostaních píše že je kódován.
Co s tím? mysle jsem že neplacené programy pojedou. S kým to mám řešit?
Přílohy
pumpa 003.jpg
(72.88 KiB) Staženo 94 x
pumpa 001.jpg
(61.59 KiB) Staženo 90 x
Internet - metla lidstva
kybl

#3 Příspěvek od kybl »

Jdi na stránku skylink.cz tam zedej číslo karty a uvidíš,jestli je funkční.Ještě jedna věc.Kterou astru jsi zkoušel?Určitě 19,2,že jo?Pokud ano,tak musíš na 23,5....
Roman
kybl

#4 Příspěvek od kybl »

Kondík byl zase rychlejší,než já.Jinak já ji mám taky a funguje.
Roman
PLV

#5 Příspěvek od PLV »

Ale očko je také kodované a nejelo by bez karty nebo dekodéru.
Netřep se mnou!
MOTOROLA

#6 Příspěvek od MOTOROLA »

Tato karta je několik roků nefunkční.Také jsem ji měl a byl jsem vyzván doporučeným dopisem od společnosti T&T že tento typ karet se bude měnit za nové kvůli změně kódování.Patrně ji majitel zapoměl vyměnit.
PLV

#7 Příspěvek od PLV »

Oprava, jsem si uvědomil, že očko není kodované ale jede z jiné Astry než kdysi.
Netřep se mnou!
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

Tak jsem z toho jelen. S tema Astrama jsem si pak uz dal bacha. Takze bych to mel mit OK. Jede mi Ocko, CT24, NoeTV.
Kdyz dam treba CT1 tak
Nabídka není k dispozici nebo je zakodovaná
a pak napíse
Nemuzete prijimat toto vysilani
(zadne pojmenovani)

Podle toho linku co jste mi poradili by karta měla být platná

CZ_Neplacene 01/2004 ČT1, ČT_2, ČT4_Sport, Prima_TV, TV Barrandov 13.07.2003 neobmedzene

CZ_Neplacene 01/2004 ČT1, ČT_2, ČT4_Sport, Prima_TV, TV Barrandov 03.02.2006 neobmedzene
Internet - metla lidstva
RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

5300VACi jak uz nazeb napovida je integrovany dekoder Viacess a to jeste celkem stare verze, takze kartu pokud nebude SW upraven nevezme. Kartu by jsi musel vlozit do modulu Cryptoworks. V tom Humaxu chodi vse, co je na trhu.
Krom toho tento Humax nema frekvence Cslinku dokonce nema ani ASTRA3 v tabulkach, vyber si proto jakoukoliv jinou druzici, treba USERsatelitte nebo Kopernikus a zadej v manualnim ladeni jakoukoliv frekvenci CS/Skylinku, trebas 12565 Horizontal, 27500 a FEC 2/3 a pomalu toc na vychod az to ukaze signal a kvalitu, pak dej skenovani toho transponderu, melo by to najit STV1,2,3 Pak tam postupne proladis ostatni frekvence :
11797MHz H 27500 3/4
11992MHz H - " -
11876MHz H - " -
12525MHz V - " -
10862MHz H 22000 5/6

Parabolu optimalizuj na max. kvalitu na 11992
RadekB

#10 Příspěvek od RadekB »

Ha, koukam ze uz jsi to naladil, nez jsem to dopsal. Tak plati jen to co je vyse o tom Viacessu. Jinak karta cipem nahoru, mozna je tam SW uprava na CRW. Prijimac musi kartu videt v menu.
Jinak pokud nebyla karta delsi dobu (1-xx mesicu) pouzivana, musi se na ni zapsat opravneni, to muze trvat i 2-3 hodiny i dele. Teprve pak se rozjede.
RadekB

#11 Příspěvek od RadekB »

MOTOROLA píše:Tato karta je několik roků nefunkční.Také jsem ji měl a byl jsem vyzván doporučeným dopisem od společnosti T&T že tento typ karet se bude měnit za nové kvůli změně kódování.Patrně ji majitel zapoměl vyměnit.

Neplas, tyhle karty jsou normalne v provozu, sam vlastnim jednu takovou a jednu ma mamka, tenkrat byly za supercenu 3500Kc. Menily se jen nejstarsi karty.
rezis

#12 Příspěvek od rezis »

Určitě to předtím běhalo. Zkusím zítra zajít do toho skylink a uvidím co mi řeknou. Kartu na začátku vidí. Tedy napíše že je vložena a načítá.
Na internetu jsem našel že tento Humax je velmi oblíbený kvůli jednoduché změne SW.A když byl zadrmo říkal jsem si že v dnešní zpackané době přechodu na DVB-T to může být Ok.
Internet - metla lidstva
MOTOROLA

#13 Příspěvek od MOTOROLA »

[quote="RadekB"][quote="MOTOROLA"]Tato karta je několik roků nefunkční.Také jsem ji měl a byl jsem vyzván doporučeným dopisem od společnosti T&T že tento typ karet se bude měnit za nové kvůli změně kódování.Patrně ji majitel zapoměl vyměnit.[/quote]
Neplas, tyhle karty jsou normalne v provozu, sam vlastnim jednu takovou a jednu ma mamka, tenkrat byly za supercenu 3500Kc. Menily se jen nejstarsi karty.[/quote]

Neplaším,píšu poze fakta.Dostal jsem za ni bílou kartu,která se běžně dodává dnes k přijímačům a tuto jsem musel rozstřiženou odeslat doporučeně do 14ti dnů společnosti T&T s tím,že pokud ji neodešlu tak mi novou neaktivují.
RadekB

#14 Příspěvek od RadekB »

rezis píše:Určitě to předtím běhalo. Zkusím zítra zajít do toho skylink a uvidím co mi řeknou. Kartu na začátku vidí. Tedy napíše že je vložena a načítá.
Na internetu jsem našel že tento Humax je velmi oblíbený kvůli jednoduché změne SW.A když byl zadrmo říkal jsem si že v dnešní zpackané době přechodu na DVB-T to může být Ok.

Pokud pri overeni pres www.skylink.cz je karta OK a prijimac ji vidi, nech ji zapnutou na CT1 treba DO RANA, ty zapisy prijdou. Dneska jsme delali 3 saty a na aktivace novych karet jsem cekal i pres hodinu, na poslednim CT4 nenabehla ani do hodiny, zenska me volala pred chvili, ze to teprve nabeho. Zkus vydrzet.
rezis

#15 Příspěvek od rezis »

Díky moc za rady. Opravdu ráno už to jede. Tak na to že se musí "nabít" bych nepřišel.
Ještě jednou díky
:agree:
rezis
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “