Ram jako vram??

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jade

Ram jako vram??

#1 Příspěvek od jade »

Mám notebook Siemens E6550 s grafickou kartou s 8Mb vram. Dal jsem ho děckám na hry, ale díky malé vram tam toho moc nejede.
Neexistuje možnost využití ram jako vram?
Ještě dodávám, že je tam grafika ati rage mobility, nevím, jestli je integrovaná nebo jde vyměnit?
Jsou tam win ME.
Děkuju předem za rady!
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Nepochopil jsem z toho dotazu kolik máš operační paměti. Ale pochopil jsem, že bych se ME zbavil a dal tam XP.
jade

#3 Příspěvek od jade »

Xp nemám. Je tam jen 10Gb disk,to by XPčka zaplnila i sama. Notebook má 256Mb ram, CPU P3 650Mhz.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Nie je to notebook na hry. Tych 8MB staci bez problemov na vsetky 2D veci, vratane akceleracie videa. Grafika sa vymenit neda.
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Fujitsu-Siemens E6550 jsem měl dlouho. Na svou dobu hodne dobry. Bouhuzel ta doba uz je tak 6 let zpátky.
Grafika je tam sice na subdesce, ale vyměnit ji není za co. Navíc pokud vyměníš grafiku stejně to nedá CPU a RAM.
A abych to jestě korunoval tam tam je SDRAM 133MHz která je dnes pekelně drahá a navíc nb neumí ty dnešní oslovit v plné kapacitě. Takže ani tam si moc nepomůžeš.
Internet - metla lidstva
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Tak ti tedy řeknu, že 256 MB paměti, P3 650 MHz a hadr 10 GB, tak to na XPéčka bohatě postačuje. Přesně řečeno, ty Millenia ten počítač zatěžují víc. V této sestavě ta ATI karta 8MB dělá zázraky a většinou jiné sestavy nestíhaly ani to.
Jinak na tom NB už nic nevylepšíš, jedině přidat operační paměť i když je dražší oproti novým a to se ještě musíš mrknout kolik toho deska zvládne.
Tím zrychlíš snad už jen ty programy, co ti tam normálně běží, ale z těch nových na to klidně zapomeň. Proč myslíš, že se dělaly novější rychlejší sběrnice s novějšími pamětmi ? Přece jen paměť na 400 až 800 Mhz bude pracovat rychleji než na 133 MHz.
Takže podle mě můžeš jen přidat více paměti místo jen těch 256 MB nebo to nechat tak, jak to funguje a používat jen na aplikace a hry pro tuto konfiguraci dělané.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

:whistling:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
jade

#8 Příspěvek od jade »

Díky za všechna vysvětlení, budu jim holt vybírat hry, co jim stačí těch 8mega vram. Co se týká XP, tak na mém stolním PC mi už samotné zabírají 7,5Mb....???
p32

#9 Příspěvek od p32 »

7,5 MB z 10 GB není moc, když to tam dáš :wink:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od workhard »

jade píše:Díky za všechna vysvětlení, budu jim holt vybírat hry, co jim stačí těch 8mega vram. Co se týká XP, tak na mém stolním PC mi už samotné zabírají 7,5Mb....???

:whistling:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od michalnb »

Ano, xp v najlepsej instalacii skutocne zaberaju 7,5MB- najlepsie su odinstalovane. Ale teraz vazne: xp bude na tom notebooku bezat podobne ako Me, da sa nim vsak ziskat lepsia podpora programov. 256MB SDRAM mam uz u xp odskusanu- je to bez vacsieho swapingu. Instalacia WXP SP2 aj s MS Office mi zaberie tak do 2GB, ziadne 7,5. V SP2 je DX 9.0c, ktory ma podstatne vacsiu podporu pre hry. Nehovorim ze s 8MB grafikou to bude vyhra no pojde tam podstatne viac hier ako vo winme. Pre dosove hry (ako ktore) mozno bodne aj DOS-emulator.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

256MB je na Windows XP malo, hlavne v notebooku s pomalym diskom. Firefox sa spusta desiatky sekund, ak je viac programov spustenych, je to uplne nepouzitelne. Nehovoriac o tom, ze licenciu urcite nemas (jade).
p32

#13 Příspěvek od p32 »

To je samozřejmě problém jen Firefoxky, že je pomalá. Ta je nakonec pomalá i na rychlejších počítačích. Na P3 s 650 MHz bych se ani neodvažoval spouštět něco jako internet pokud bych tam nedal Wokna 98 s následným odladěním zbytečností. XPéčka samozřejmě zatěžují hardware víc, ale mají výrazně lepší správu paměti než Milénia. To, že to bude bez přidání paměti pomalé, tak to snad dojde každému. Raději bych to nechal dožít tak jak to je. :wink:
vanDave

#14 Příspěvek od vanDave »

Taky si myslím, že 256MB je na XP málo. Mám PC s 384MB RAM a předtím jsem měl právě Milennia a rozhodně nebyly tak rozežraný na paměť jako ty XP. Navíc si nejsem jistý, jestli bys do těch XP sehnal všechny ovladače, co by byly potřeba - soudím podle toho, jak teď všichni mají problémy, pokud chtějí na notebooku přejít z Vist na XP. :D
Ale základní věci by Ti tam asi jely, většinou mají problém sehnat ovladače na WIFI a pak na nějaký speciální funkční klávesy pro ten konkrétní notebook.
S 8 MB VRAM si opravdu moc nezahrají. Kdyžtak zkus mrknout do BIOSu, jestli tam jde grafický kartě přidělit část normálních RAM. Nebo bych ten NB vydražil na Aukru. :)
keemo

#15 Příspěvek od keemo »

co sa tyka ATI tak na asusoch s touto grafou sa da nastavit velkost priamo v Catalystoch,potom treba notes zrestartovat a grafika potom ma tu nastavenu hodnotu..len pri takto starom modele netusim a nedavam velku sancu ze to tak pojde...mozno este skusit vyssie uvedeny BIOS ale tiez tomu velmi neverim...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“