DVD přehnané přes satelit Mascom hraje černobíle
Moderátor: Moderátoři
DVD přehnané přes satelit Mascom hraje černobíle
Ve scartu lze použít pouze signály CVBS nebo RGB, případně RGB+Y, v tom případě Y (černobílý) jde stejným pinem, jako CVBS.
Prostě, i kdyby byly všechny kontakty v satelitu propojené ze scartu do scartu, neznamená to, že z DVD lezou signály RGB. Nebo je nemáš ve scart-kabelu zapojené.
RadekB píše:jave píše:Soused ho ma a RGB pousti. Ale slo to az na plne osazeny scart.
Byly dve HW revize tohodle prijimace, jedna zcela urcite nepropousti RGB, mam ho v dilne na testy.
A to pro mne znamená? že tedy to takhle zapojeno hrát nebude dá se s tím něco udělat?. Možná to je blbost, ale montoval jsem vlastně v té domácnosti dva kousky těch mascomů jeden stříbrný ten je zapojen taky tak ale místo dvd je tam zapojený nějaký Samsung video s dvd a tam problém není aniž bych musel něco měnit. Druhý Mascom je stejný typ ale v černém provedení. Tam je ten zmiňovaný problém. Jsem si vědom, že barva nehraje roli, ale sami vidíte podle příspěvků, že to je jakési zmatené.
Znovu jsem procházel nastavení DVD a je tam v setupu
VIDEO: INTERLACE YUV
P_SCAN YPBPR
TV-RGB
S-VIDEO
Nic nezabírá, pro rovné připojení dvd -TV musí být navolena TV-RGB.
Kabely měněny i kontrolovány má zapojeny všechny piny.
Ještě jeden zajímavý postřeh- DVD aby hrál satelit musím vypnout dvd natvrdo (naštěstí má na čele HW vypínač) Pokud ho vypnu jen přes DO tak sice zmizí obraz s DVD, (obrazovka zčerná)ale stále zůstává mascom přeplý na vstup scart.