AV vstup pro TESLA C416

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Archetix

AV vstup pro TESLA C416

#1 Příspěvek od Archetix »

pořídil jsem si do své staré TV (Tesla C416) AV vstup podle
http://radim.gzk.cz/tvp/AV_C416.pdf
Tranzistory KC238 jsem nahradil BC548B a KF508 jsem nahradil KFY46... vše funguje, jen ve střihu filmu nebo
reklamy prostě skočí obraz :( .
.Myslel jsem že signal je příliš silný a je třeba přidat k video vstupu odpor R9* ale i při hodotě 10 ohmů a to už byl obraz slušně zkreslen. mi obraz ve střihách reklam či filmů nechutně poskočí. jsem bezradný a nevím kde je zakopaný pes :cry:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Tranzistory KC238 jsem nahradil BC548B a KF508 jsem nahradil KFY46...

Ať se dívám jak se dívám,tak KF508 v tom schématu nevidím.Tak nyní nevím,na čí straně je chyba. :nevim:
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Však tam přece píše, že ji už nahradil. V některých verzích ta KF508 je.
Tady u nás je taky s jinými tranzistory:
AVpreCOLOR416.zip .
Ono totiž tak moc nezáleží na tom, co za tranzistory tam je, hlavně, aby na to stačily.
Takže: co má bejt?
Jancis1

#4 Příspěvek od Jancis1 »

Ja som mal dlho urobený AV modul na C416 a fungoval perfektne. Zapojenie bolo z Amatérského rádia, ak chceš pohľadám, ale podobá sa na to čo sem dal Hill. Neviem, ale myslím si že tvoj problém by mohla spôsobovať časová konštanta, ktorá sa v druhom zapojení nachádza, ale v tom tvojom asi nie. Je na to prepínač aj v TV vedľla pripojenia sluchátok. Pametám si, že keď sa to nezaplo, tak obraz z videa blikal...
Archetix

#5 Příspěvek od Archetix »

Moc děkuji za ohlas a za lepší schéma zapojení, ještě mi bylo poraděno zkusit "polechtat" snímkovou synchronizaci trimrem P1 na modulu V a uvidím...
hlavně mě zaráží že obraz skočí jen ve střihu filmové scény, jinak je bez kazu.
jave

#6 Příspěvek od jave »

Pokud ani tak vysledek nebude optimalni tak navstiv SD a vykuchej to z C439. Ta uz mela Scart tovarne. Delal jsem to a tak jeste zduraznuji. Pokud si vezmes i modulek se scartem vezmi si i zadni dekl. Ja to podcenil a pak jsem zbytecne delal diru a profi to i tak nevypadalo
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Myslím, že to chce kontrolu osciloskopem a zjištění, že díky špatnému nastavení pracovních bodů je synchronizace trošku "zatlačená" do země a tím pádem je to na hraně. Pak stačí změna scény, t.j. i změna celkové ss složky signálu a už to skáče.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
masar

#8 Příspěvek od masar »

ZdenekHQ píše:Myslím, že to chce kontrolu osciloskopem a zjištění, že díky špatnému nastavení pracovních bodů je synchronizace trošku "zatlačená" do země a tím pádem je to na hraně. Pak stačí změna scény, t.j. i změna celkové ss složky signálu a už to skáče.

Myslím si přesně to samé. Jen dodám, že je také možná na vině zdroj videosignálu, který způsobuje nadměrnou změnu ss složky při změně obsahu. Ovšem to se dá ověřit jiným zdrojem signálu.:wink:
Archetix

#9 Příspěvek od Archetix »

Tak regulace synchronizace trimrem P1 mi nepomohla.
Podobného skočení obrazu jsem dosáhl i při odpojení signálu Video a opětovného připojení...

Jinak jsem zjistil i závadu obrazu na mé Tesla C416, která nebyla na první pohled patrná. je totiž vidět jen při tmavém obrazu. Přez celou obrazovku je hodně tenký zelený pruh ve tvaru "Z" prostě "cik cak" z leva doprava pak z prava doleva a tak dále od zhora až dolu jako velmi ostrá sínusovka.

možná že to je celý ten problém, neboť to skočení je jen ve střihu v kterým jde obraz uplně do černé (jako by místo bez signálu) a v tom Problikne horizontální tlustý a právě také zelený pruh jedoucí nahoru.
Možná mam jen něco špatně s tou obrazovou zelenou složkou, jenže kde to hledat??? :(
Onkyo

#10 Příspěvek od Onkyo »

A skúsil si dať 75 Ohm odpor na vstup videosignálu a zem?Na C439,430,423 to bolo treba dať ináč sa obraz deformoval a nesynchronizoval.
masar

#11 Příspěvek od masar »

Psal to hned v prvním příspěvku. :wink:
...Prosím, Plha se hlásí...
Onkyo

#12 Příspěvek od Onkyo »

Tak sorry. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“