RFT EO 213 ina zavada
Moderátor: Moderátoři
RFT EO 213 ina zavada
Zavadu by som popisal asi nasledovne. Zdroj by teoreticky mal fungovat pretoze ledka svieti. Neviem ci je napajana zo zdroja alebo z 230V. Problem je ale so zobrazovanim. Vyzera to ako podsvetlenie a nie ako bod. Da sa nastavit jas na ostrost nereaguje ani na posuv vertikalny ani horizontalny. Bud som nieco zabudol zapnut alebo neviem..Vyzera to ako velka zelena bodka. Prikladam foto. Dufam ze nie je v prdeli obrazovka lebo zatial mi len to pripada do uvahy.
- Přílohy
-
Snímek 088.jpg- plny jas vychylenie na max vertikalne...rovnake na oboch kanaloch
- (246.26 KiB) Staženo 137 x
-
Snímek 086.jpg- plny jas bez vychylenia
- (249.25 KiB) Staženo 157 x
p.s. Předpokládám, že sis schema stáhl z internetu a víš, že ledka je napájena z +5V zdroje.
Jinak si ho stáhni na http://www.raupenhaus.de
radekrd píše:To první moc na odraz nevypadá, paprsek může svítit jen tam kde dopadne na luminofor, takže by bylo vidět světlo někde u kraje. To spíše vypadá na závadu obvodů kolem obrazovky. Chtělo by to zkontrolovat v prvé řadě napětí kolem obrazovky.
Že jde o odraz usuzuju z té druhé fotky, kde jsou světelné skvrny 2.
Potvrdit nebo vyvrátit to může měření vychylovacích napětí. Samozřejmá je kontrola příslušných napájecích napětí. Podle manuálu lze postupovat velmi snadno.
Už jsem to sem dával.
p.s. Konkrétně: část1(popis)
a část2(schemata)
vše ve formátu pdf.
Napíš, ako si pokročil v meraní, ak budem vedieť pomôžem.