Na zaciatok napisem,ze s osciloskopom nemam ziadne skusenosti-ak teda odmyslim,ze nam ho v skole raz ukazali,aj to bez moznosti si na nom nieco vyskusat,nakolko sa jednalo o novy a dost drahy pristroj
Takze,ako z nazvu temy vypliva,chcel by som merat vysku napetia v zavislosti na case.Pouzit by som chcel WINSCOPE,ktery vam je asi znamy,nakolko som ho nasiel tu na tomto fore...Priebeh by som porovnal s priebehmi na TEJTO STRANKE.
Len neviem ako mam WINSCOPE nastavit-nerozumiem tomu.Skusal som aj literaturu-"jak na to s osciloskopem",ale nejako mi to nevstrebava.
Na obrazku je priebeh napetia pri pripojenej baterii 1,5V.Logicky som si myslel,ze ak nebude pripojene nic,tak signal bude priamo na osi X,cize sa bude rovnat 0.A po pripojeny napetia sa signal posunie na osi Y o dannu hodnotu...Signal je vsak stale v strede-ci uz je bateria pripojena,alebo odpojena.To znamena,ze osciloskop nereaguje na zmenu vysky napetia a ja neviem preco.Asi mam nieco zle nastavene,alebo to zle chapem.
Taktiez ak by som chcel merat casovy usek okolo 1s.-ako to mam nastavit?Mne sa podarilo nastavit cas max.50ms,comu zodpoveda dlzka osi X..Opet asi tomu nechapem,nakolko vacsia hodnota sa tam nastavit neda...
Tak ak by sa mi to niekto ochotny,kto ma na to nervy pokusil vysvetlit, bol by som vdacny...