Vyvíječ ozónu
Moderátor: Moderátoři
Vyvíječ ozónu
Príkon max 200W a vyvýjacia komora max 2dm3
UV žiarenie potrebuje asi dosť veľký priestor, takže to asi ostáva na VN.
Takže kedy vzniká ozón ? pri korónovom výboji , alebo aj pri takzvanom jónovom vetre ? Použiť jednosmerné alebo striedavé U ?
Aký tvar elektród ?
Alebo predsalen UV ?
Dakujem
- PCmaniac99
drabek06 píše:Chceš ozón ? Hodně ozónu ?Kup si rtuťovou výbojku, odřízni z ní baňku, hoď to do nějaký škatule a profukuj větrákem a myslim že budeš spokojenej
Když dělám DPS fotocestou tak mě tim smrdí pokoj ještě 2 dny potom . . .
Souhlas.V roku1965 jsem si chtěl udělat z výbojky horské slunce.O3 bylo za chvíli plná místnost a s ním i plno řevu manželky,že jí zvadly všechny kytky.Od té doby,co vydává ozon,neexperimentuji.
Carel píše:drabek06 píše:Chceš ozón ? Hodně ozónu ?Kup si rtuťovou výbojku, odřízni z ní baňku, hoď to do nějaký škatule a profukuj větrákem a myslim že budeš spokojenej
Když dělám DPS fotocestou tak mě tim smrdí pokoj ještě 2 dny potom . . .
Souhlas.V roku1965 jsem si chtěl udělat z výbojky horské slunce.O3 bylo za chvíli plná místnost a s ním i plno řevu manželky,že jí zvadly všechny kytky.Od té doby,co vydává ozon,neexperimentuji.
Z gramatického hlediska, podle stavby vět, mi nějak vychází že manželka vydává ozón...
Ale všechno je možný.
Nás stavbu vět učili už poválečnou, ale termín anakolut (vyšinutí z větné vazby) mám beztak odjinud, do takové hloubky školní vzdělání nešlo asi nikdy.
Ale k podstatě věci, nevím jestli se dá zamezit produkci ozónu při výrobě UV záření, protože to je základní vlastnost toho záření - štěpit molekuly kyslíku.
Moje zkušenost s kytkama je taková, že ozonový smrad jim nevadil, ale krátká expozice ostrým UV světlem je likviduje zásadně, nejen vadnutí ale rychlé odumření.
Manželka mi tu žádná naštěstí neřve a neřvala.
UV se často generuje komorou se speciální výbojkou, je to nějaká trubice s T 10000K či více.
Bola to vlastne sklenená trubica dlha 30 cm a vo vnútri bol naperforovaný hrubši alobal.
Vonkajšiu elektródu tvoril normalny tenky alobal.
Do toho šlo 2kV striedavých.
Zátky na konci trubice nesmeli byť z gumy,lebo tu ozon leptá.
Tak,že vlastne nič zložite