Programator

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Simil

Programator

#1 Příspěvek od Simil »

Dobry večer.Po dlhšej dobe používania zbastlenych programatorov/JDM,RCD a inych/ som sa rozhodol investovať do tovarenskeho programatora.Priviedlo ma k tomu to,že na rozne PICKA,EEPROMY,Galy a ine som vždy musel riešiť nejaky problem s programovaním obvodov,občas to obvod aj neprežil.V praci mam Labprog+ od Elnecu.Ten je super,ale moc koštuje a ma večšie rozmery.Ale naj problem je ten,že je na Paralelny port,a na noteboku nemam paralelny port.Taktiež nepodporuje programovanie obvodov v zapojení.A teraz otázka .Dokaže Presto naprogramovať obvod napajkovany natvrdo na doske plašneho spoja,konkretne´obvod 93LC86?.Je to EEPROM.Obcas po prudovom naraze sa tento obvod vymaže a tak musim niesť dosku do prace,tam ho pracne vyletovať a opeť nahrať a zase naspeť naletovať.Chcem si ušetriť prácu,a aj cestu od zákazníka do prace a naspeť.A samozrejme aj čas.Vdaka za vaše odpovede a postrehy.
Atlan

#2 Příspěvek od Atlan »

a aj nieco do tej eeprom zapisujes v tom zariadeni ? mozno by pomohlo pripojit PE pin to VSS.

Co sa tyka programovania v zariadeni. Moze byt problem s napajanim eeprom z programatora aby potom nesla stava pre cele zariadenie...tak ze potom oddelit napajanie eprom diodou+blokovanie kondikom. dalsov vecou su datove linky....
Simil

#3 Příspěvek od Simil »

Sem tam aj zapisujem.Ale pri zapise vyberiem procesor,možno by to potom slo naprogramovať.Ale v drvivej vetšine prípadov mi stačí aj načítať obsah EEPROM.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“