NTB Fujitsu Siemens ... chyba HDD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jave

NTB Fujitsu Siemens ... chyba HDD

#1 Příspěvek od jave »

Panove od rana resim tento problem:

Rano chtela probehnout aktualizace programu avasta. Cca v 75% se to kouslo a NTB totalne zatuhl. Pomohlo az uplne vypnuti.

Po novem zapnuti pokus o nabeh XP a pak hned obrazovka smrti.

Tak padlo rozhodnuti ze win preinstaluji. Boot z CD v poradku, ale po nacteni hlasi ze k pocitaci neni pripojen zadny pevny disk a ukoncit F3.

HDD v biosu samozrejme je!!!!

Neni problem v tom, ze kvuli SATA musim nejak osetrit stav pred nahravanim XP??

NEBO......

NTB samozrejme nema FDD a tak se ptam, ma smysl vytvorit nejake bootovaci CD s nejakym nastrojem a zkusit treba disk detekovat ci opravit pomoci toho nastroje?? Nebo rovnou novy disk?? Je to SATA 80GB

Diky za kazdou radu
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
MaTTo

#2 Příspěvek od MaTTo »

AHCI v BIOS-e na disabled, ovsem niektore FSC v BIOS-e tuto moznost nemaju tak tam treba tento ovladac doplnit do instalacky cez nLite alebo potom z USB disketovky ho nacitat pocas loadovania ovladacov v XPcku ?
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
jave

#3 Příspěvek od jave »

MaTTo píše:AHCI v BIOS-e na disabled, ovsem niektore FSC v BIOS-e tuto moznost nemaju tak tam treba tento ovladac doplnit do instalacky cez nLite alebo potom z USB disketovky ho nacitat pocas loadovania ovladacov v XPcku ?

Ne v biosu jsem nic takoveho nenasel. Prosim poradis blize?? Moc a moc diky
Split

#4 Příspěvek od Split »

stahni si program nlite...cezen sa ti najprv skopiruje instalacka na harddisk a potom das volbu vlozit ovladace..ono sa spyta ake ty tam supnes tie ktore tam pasuju a potom uz iba vypalis cd...nemusi sa ten mod volat zrovna ahci..najdi take nieco o ide a tam najdes sata mod a bud bude enhanced alebo compatible..tak ty daj na compatible
Vsetko co sa da pokazit sa raz pokazi.
jave

#5 Příspěvek od jave »

Split píše:stahni si program nlite...cezen sa ti najprv skopiruje instalacka na harddisk a potom das volbu vlozit ovladace..ono sa spyta ake ty tam supnes tie ktore tam pasuju a potom uz iba vypalis cd...nemusi sa ten mod volat zrovna ahci..najdi take nieco o ide a tam najdes sata mod a bud bude enhanced alebo compatible..tak ty daj na compatible

Dekuji. Zkusim
kevin_mitnick

#6 Příspěvek od kevin_mitnick »

Kdyz jsem instaloval XPcka ze staryho CD jeste v zakladni verzi, neznalo to SATA a obcas u nekterych desek ani USB. Pak jsem jednou pouzil novy instalacni CD uz se service packem SP2 a SATA mi XP-cka nasli a na disky v RAIDu se bez problemu nainstalovali...
jave

#7 Příspěvek od jave »

kevin_mitnick píše:Kdyz jsem instaloval XPcka ze staryho CD jeste v zakladni verzi, neznalo to SATA a obcas u nekterych desek ani USB. Pak jsem jednou pouzil novy instalacni CD uz se service packem SP2 a SATA mi XP-cka nasli a na disky v RAIDu se bez problemu nainstalovali...

Mam SP2
21lukas

#8 Příspěvek od 21lukas »

jave píše:
kevin_mitnick píše:Kdyz jsem instaloval XPcka ze staryho CD jeste v zakladni verzi, neznalo to SATA a obcas u nekterych desek ani USB. Pak jsem jednou pouzil novy instalacni CD uz se service packem SP2 a SATA mi XP-cka nasli a na disky v RAIDu se bez problemu nainstalovali...

Mam SP2

ja mam HP a taky to neznalo pri instalaci HDD kamos mi do XP SP2 nainstaloval ovladace na SATA disky stazene primo ze stranek HP + dalsi blbosti ktere se instaluji dodatecne(WI-FI,atd), vetsinu to nainstalovalo rovnou a uz jedu v pohode

taky to delal pres ten Nlite
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Ano, tak se to má správně dělat. Vůbec je nejlepší, když jsou všechny ovládače připravené na instalačním CDéčku nebo DVDéčku spolu s OS. Většinou to právě ti odmítači (nám se to nestane :wink: ) pochopí až při první instalaci OS v takovém případě jako to má jave. Je to sice složitější na přípravu když se přece nic neděje, ale taky většinou jediná možnost jak si vyhrát originální zálohu OS z disku na CD.
jave

#10 Příspěvek od jave »

Tak HDD je nakonec OK. nLite jsem jsem zdarne po nekolika pokusech pouzil a upravil, ale vysledek bida. Tak jsem si pujcil jiny NTB se SATA a dnes rano prehodil HDD. Disk jsem uspesne zformatoval a nainstaloval na nej XP. Tudiz chyba bude nekde asi na desce. Mate nekdo nejaky dalsi napad. MOC Dekuji
jave

#11 Příspěvek od jave »

Bylo to pameti. Uz vse OK
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“