Tabulové nůžky NTA 10
Moderátor: Moderátoři
- servistvareni
- Kontaktovat uživatele:
Tabulové nůžky NTA 10
- servistvareni
- Kontaktovat uživatele:
Současný stav: Motor naběhne, přepne do trojúhelníku, po zmáčknutí tlačítek dvouručního ovládání se nepohne. Stroj je v horní úvrati, ale je nadále blokován. Vstup z tlačítek na desku elektroniky funguje. Byly vadné nějaké spínací kostky na hlavním ovládacím panelu, ale nemůžu se domluvit se snímačem otáček. Neustále mám na jeho kontaktech 27V/DC a na druhém 9V/DC. Mám podezření na jeho chybu, ale ty hodnoty jsou na desce i když ho odpojím. Mám popis vstupů a výstupů jednotlivých desek společně s návodem co dělat v případě poruchy, ale rada vyměňte desku je 25 let po narozeninách stroje bezpředmětná.
Pžemýšlel jsem, že celou elektroniku vyhodím a pořeším ovládání pouze relátkovou logikou ( jak to řeší současné mechanické nůžky ), ale narazil jsem na problém s napájením spojky. Zkusil jsem 220V/DC, ale stroj hodně přejížděl po odpojení napájení spojky. Dočetl jsem se, že napájení je nějakých 110 - 190 V/DC a že se v průběhu střihu zmenšuje. Potřeboval bych náhradní schéma zapojení napájení spojky. Už jsem to viděl u jiného zákazníka, sice u 6,3 nůžek, ale fungovalo to. Bohužel To mám k tomuto zákazníkovi několik set km a nevím kdy se k němu opět dostanu.
Dále mám strach, že i když rozchodím spojku elektricky, bude tam přetrvávat problém s přejížděním, o brzdě si již dle ostatního stavu stroje nedělám žádnou iluzi. Jelikož jsem rozebírku a složení ani seřízení tohoto typu spojky nikdy ani neviděl, natož dělal, sháním proto někoho kdo by do toho se mnou šel, nebo firmu nebo řemeslníka, která má zkušenosti s tímto typem nůžek a převzala by tuto opravu.[/u]
zamykatelným tačítkem seřízení,přejíždění nůžek je způsobeno špatným nastavením spojky,brzdy nebo koncových spínačů vzadu na vačce.
- servistvareni
- Kontaktovat uživatele:
Potom by mě blokovala pouze kontrola otáček nebo přetížení. Hlídání přetížení jsem si sprovoznil a to se mi nezdá jako to rozhodující při tomto problému.
Zajímalo by mě jestli opravdu neexistuje nějaké náhradní zapojení ovládání těchto nůžek. V bazarech je plno těchto strojů a myslím si, že elektronika použita výrobcem je více méně mrtvá.
- servistvareni
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak to mají 10, ale bude to asi velmi podobné, jako u 6,3 - viz. manuál.
Lokalita, kde jsou ty nůžky ?
- Přílohy
-
02 TABULOVÉ NŮŽKY NTE 2000 - 6,3.jpg- (239 KiB) Staženo 744 x
-
04 TABULOVÉ NŮŽKY NTE 2000 - 6,3.jpg- (260.62 KiB) Staženo 698 x
-
03 TABULOVÉ NŮŽKY NTE 2000 - 6,3.jpg- (263.03 KiB) Staženo 840 x
- Přílohy
-
nůžky3.jpg- (78.76 KiB) Staženo 781 x
-