Schema na ATX - 550 JSP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JJan

Schema na ATX - 550 JSP

#1 Příspěvek od JJan »

Ahojte, skusal som hladat na nete schemu na zdroj typ: ATX -550 JSP
http://www.svethardware.cz/art_doc-D841DC88A176F703C125716F00720A06.html nie velmi sa mi to dari, viete mi niekto poradit? Prip. ma niekto nejake info kde na nete sa nachadza schema ku tomu zdroju? Odisli mi spinacie trazistory vf trafa a po vymene mi nabehne ale v momente sa vypne, takze sa mu nieco nepaci. Dakujem
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

A co dvojdiody na sekundari?
JJan

#3 Příspěvek od JJan »

Diody su ok
stefan31

#4 Příspěvek od stefan31 »

Z Tvojej otázky nieje jasné, či nabehne zdroj aspoň do Stby, alebo ani to nie; od toho záleží, kde by si mal hľadať chybu. Keď nabehne primár, a zdroj ešte nenabehne komplet, chybu hľadaj podľa zapojenia, aké IO sú v zdroji použité a čo nameraš na IO a napájacom konektore...dajú sa použiť aj podobné schémy, v princípe je to podobné....pri opravách týchto zdrojov sa dá vytvoriť, povedal by som rutina, a príčina poruchy sa určite dá nájsť. Len to chce trocha praxe...je "radosť" opravovať tieto fušeriny... :evil:

Stefan31
JJan

#5 Příspěvek od JJan »

Prave preto potrebujem schemu abu som ddedukoval dalsie mozne zavady, stby + 5V cast funguje.
D.i.n.g.o

#6 Příspěvek od D.i.n.g.o »

A to se vyplatí opravovat šmejdský zdroj? :roll:
czatlantis

#7 Příspěvek od czatlantis »

D.i.n.g.o píše:A to se vyplatí opravovat šmejdský zdroj? :roll:

No, nějak tak...tenhle zdroj bych nepoužíval ani novej, natož po nějaké opravě :lol:
sr71

#8 Příspěvek od sr71 »

JJan píše:Odisli mi spinacie trazistory vf trafa a po vymene mi nabehne ale v momente sa vypne, takze sa mu nieco nepaci. Dakujem

a zkoušels zdroj zapnout s nějakou zátěží na výstupu??, některé zdroje se takto chovají pokud jsou bez zatížení
jjan

#9 Příspěvek od jjan »

Smozrejme ,ze je zatazeny. Hladam ale schemu nie rady ako ho pravit. Podla schemy si poradim sam :idea: :roll: :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stepa »

sr71 píše:a zkoušels zdroj zapnout s nějakou zátěží na výstupu??, některé zdroje se takto chovají pokud jsou bez zatížení

Tenhle na 100% chodi bez zateze, jeden jsem mel tu cest opravovat.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
MPazdera
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MPazdera »

Odchází tam ten hlídací obvod TPS3510, blbě se shání, ale v Gesu ho mají asi za 30Kč. Chová se to tak, že sebou větrák při pokusu o zapnutí jen trhne a konec. Už jsem ho měl ve dvou případech vadný. Odešel pomocný zdroj a přepětím na Vdd odešel i TPS3510 někdy i TL494. Doporučuji určitě preventivní výměnu filtračních kondů na výstupu pomocného zdroje za lepší, ušetříte si tím starosti do budoucna.
Vogon

#12 Příspěvek od Vogon »

Zapni zdroj.
Propoj zelený a šedý vodič mezi sebou.
Vypni zdroj.
Čekej asi 20 s.
Pokud zdroj pískne a na chvíli se roztočí větrák, je vadný elytek mezi těma hliníkovejma chladičema.
Ma asi 10uF/50V
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“