"Atenulátor" pro čítač
Moderátor: Moderátoři
"Atenulátor" pro čítač
- radekrd
- Kontaktovat uživatele:
- radekrd
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
DSC00197.JPG- (225 KiB) Staženo 148 x
- radekrd
- Kontaktovat uživatele:
Opteron píše:Přesně to jsem měl na mysli, proto jsem to chtěl řešit nějakými VF diodami před kterými by byl srážecí odpor, ty diody by byly v antiparalelnim zapojeni takže by to limitovaly na 0,7V no a kdyby byl vždy dvě v sérii tak by tam bylo max 1,4V p-p a tím pádem by bylo doddrženo max. napětí 2VAC, problém je ale v tom kde sehnat takové diody, napadlo mě použít přechod B-E u vf tranzistoru např BFR96.
Do těch 150MHz lze bez problémů použít např. dvojici běžných 1N5711 a dosérie k tomu pak už cokoliv. Akorát to bude rapidně snižovat vstupní impedanci, navíc předřadný odpor nemůže být moc velký. Přechod BE tranzistoru není dobrá volba, má dost velkou kapacitu i u rychlých vf typů. VF diody ji mají menší. To už je lepší volba přechod GS (GD) tranzistoru JFET (akorát ještě hůř se sežene vhodný typ, než ty diody).
diody i tranzistor ti vždy zatíží zdroj - to bych tam nedával (jedině snad řízený odpor na jfetech)
prostě ke každému měření si uděláš speciální třeba odporový dělič, ostatně jaký zdroj tam připojuješ, že to nestačí?