Automatizace, motory a ovladani
Moderátor: Moderátoři
-
pajecka
Automatizace, motory a ovladani
-
pajecka
Je 1Nm dostacujici pro vzyvednuti desky odhadem 30x50x2cm? Predpokladam ze vaha desky bude oprena do zavitu sroubu, takze motor bude jen otacet do strany a nebude tak zvedat celou vahu.
O motorech v el. ovladani oken nebo steracich nic nevim. Nasel jsem na internetu jen nejake sady za 4 tisice kc a to neni to co jsem hledal
Mam doma nejake krokove motorky z tiskarny, ale nevim jestli je to dost silne na vytahnuti desky - jsou malinke, ne jako tady: http://www.gme.cz/cz/index.php?page=electronic&id=15214.
- kevin_mitnick
krokac je v tomto pripade kanonem na vrabce. Steracovy motorek za flasku z vrakace udela stejnou sluzbu, je podstatne levnejsi a uz primo v sobe obsahuje docela dobry snekovy prevod.
Jinak zavirani pro slepice jsem resil nekdy leta pane 198x pro babicku, bratranek to pak hodil tusim i do sborniku Udelej Si Sam. Pokud mne zdejsi osazenstvo neukamenuje za schema kreslene rukou na zdrap papiru, tak to sem nekdy k ranu az se dostanu k scanneru hodim. Tenkrat se na bezpecnost slepic kaslalo, takze cela konstrukce mela soumrakovy spinac s par tranzistory, jedno rele LUN, dva mikrospinace jako koncaky a steracovy motorek z Avie jako pohon... Jestli je libo, tak si k tomu dokresli optozavoru pro bezpecnost slepic, pak ale pocite s tim, ze ti ji nejaka spina zalepi a dvirka se nezavrou...
-
pajecka
Nad krokacem je mnohem vetsi kontrola - jenze 1400 Kc.
Umite nekdo vypocitat jak silny potrebuju motor k vytahnuti napr. 5kg ? Stacil by kroutici moment 1Nm ? Krokace maji pri maly otackach treba 10x vic.
-
pajecka