brum na kazdom gitarovom aparate
Moderátor: Moderátoři
brum na kazdom gitarovom aparate
Ale predsa musi sa to dat dako uzemnit. Tie struy gitary aby som sa toho nemusel drzat. Brum simacou je daco ine ako tento brum. Tento zmyszne pri dotyku o strunu. Brum snimacou ciastocne pri natoceni hraca v priestore. Filter na 50Hz riesenie ale radsej odstranit pricinu nez bordel odstranovat filtrom.
Jinak kytara má mnohem větší plochu než mikrofon.
Zkus použít ke kytaře kabel s dvojím opletením.
Podle toho že píšeš že to dělá na všech aparátech i originál značkových,tak je určitě závada někde v elektroinstalaci.Prošel jsem už hromadu zkušeben a mohu říct že tenhle problém už jsem taky zažil,jenže nevyřešily jsme ho,protože oběkt nebyl vždy náš a tak jme neměly právo se v tom vrtat.
Ted máme garáž poměrně novou a elektroinstalace je tu dobrá a tak ani brum.
Asi je problém hlavně ve starších budovách.
Mohu potvrdit že někde to dělalo a někde né,takže v aparátu jsme problém neměly.
Určitě znáš i jinou kapelu v blízkém okolí,tak vem kytaru a jdi k nim to vyzkoušet at můžeš postupně vyloučit v čem to není!
Náš kytarista měl například takový problém.Při zahrátí KILA a následným zatlumení strun mu to chytlo šílenou vazbu vždy když stál naproti bedně,ostatním to nedělalo,no tak začal zkoušet jinou bednu,jinej zesilovač a nakonec zjistil že stojí snímač za hovno.
Proto je potřeba zkoušet i jinde,určitě ti to jiná kapela umožní a nebo přenes aparát někam jinam.
Když se chytněš strun tak to přestane protože to svým tělem uzemníš.
-
nebel
Inak to je jasne, ze ked to vazby brutalne piska ked nema tak je v rici snimac. Inak staci ked roztopi vcely vosk a namoci snimac do toho sajrajtu (samozrejme pokial neny zaliaty). Tak ho zafixuje a moze hrat. Snimac sa rozpiska vtedy ak nie je cievka poriadne chytena k magnetu a moze volne rezonovat.
Ten MD by som skusil pripojit na iny zdroj co to da. Urcite sa najde dakto co ma daky vhodny. Inak skus este pripojit pokusne delkel (plech) MD sku na kolik zasuvky ze co to spravi.
nebel píše:Sorry, že se do toho pletu, ale myslím že je to něco podobného co trápí mě. Když zapojím mikrofony do MD a je to v síti přes standardně dodávaný adaptér, tak to je naprd. Hučí to, brmlá, ale nemá to nic společného s čistým zvukem. Teprve dotknu-li se Minidiscu brumlání ustane. Nebo, mýlim se? Je to špatným stíněním MD nebo pouze adaptérem, který jak již "někdo" nadhodil je pulzní a ne stabilizovaný?
Zkoušel jsi to co jsem ti radil na jiném vlákně?
Máme na basu LANEY,kitara MESA BOGIE+preamp ZOOM,druhá kytara nějaká slátanina lampy a mosfety a na spěv náš TESLÁCKÝ zesák a ani ten nic nedělá kromě toho,že ne něm hraje občas rádio,ale to je jiná kapitola.
Prošel jsem spoustu zkušeben a někde to dělalo a někde né,tak mě vysvětlite čím to může jiným být než eletrikou?Když nic jinýho se nemění.