Barum rally - odposlech vysílaček
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Barum rally - odposlech vysílaček
Předem se omlouvám ale nevím kde ten dotaz položit tak jsem to dal sem
Potřeboval bych zjistit ve kterém pásmu a kanálu se domlouvají pořadatelé chytnu to na CBčku nebo kde? díky
(popravdě by to mohly mýt i ty CB - nezjišťoval jsem to)
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
BOBOBO píše:Nyní na Orlické rallye dělali hlavní pořadatele hasiči a měli svoje vysílačky . Na kolika to přesně běhá nevím , nezajímá mne to , ale asi to bude přesně určené .
My jsme tam právě že měli také vysílačky, co používají hasiči - SDH, jen nevím, jestli patří přímo našemu sboru, nebo je má velitel k něčemu jinému - má je pořád doma u sebe (na zbrojnici by nebyly v bezpečí) a když je potřeba, tak se berou - jen nevím, pro jaké pásmo a jaké typy to jsou (a poslední zásah, kdy se využily byl docela dávno), ale na Barumce jsme je loni měli - chvíli se nabíjely a pak se poslaly na RZ. Bohužel tam bylo tolik práce, že jsem si je nestačil prohlédnout.
1. 172,650 max.5W
2. 172,725 max.1W
3. 172,950 max.5W
4. 172,975 max.5W
5. 173,050 max.1W
pásmo 450 Mhz
1. 448,490 max.5W
2. 448,570 max.5W
3. 448,610 max.5W
4. 449,770 max.1W
5. 449,810 max.1W
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Hasiči používají celostátní trunkový systém, navržený a dodaný Motorolou - je to obdoba mobilních celulárních systémů, pracující na speciálně vyčleněném pásmu/kanále. Je společný pro integrovaný záchranný systém ČR. Pokud se na ně někdo chce napíchnout, bez odpovídajících dekodérů asi neuspěje.
Jenom drobná oprava, celý systém IZS je postaven na technologii francouzské společnosti MATRA, nikoliv MOTOROLA. Jde o systém na technologii TETRAPOL. Jde i proprietární implementaci systému TETRA tak, že nikdo jiný není schopen dodat jakoukoliv součást toho jinak otevřeného standardu (TETRA), tudíž má i jenom jediného dodavatele technologie. Tetrapol má implementovány některé funkce, které se s výhodou používají právě u policie (proto TETRAPOL) a podobných složek. Tato implementace však není kompatibilní s TETRA systémem. Jinak komunikace je plně digitální, s možností utajení, je-li potřeba.
popopepe píše:Jenom drobná oprava, celý systém IZS je postaven na technologii francouzské společnosti MATRA, nikoliv MOTOROLA. Jde o systém na technologii TETRAPOL. ...Jinak komunikace je plně digitální, s možností utajení, je-li potřeba.
Sorry - o té trunkové síti IHS jsem četl a vysílačky MOTOROLA v rukou hasičů jsem viděl při simulovaném "demonstračním" zásahu - a dal jsem si to dohromady.
A kutilmile - nelituju tě