DVD Technical DVD 3200X
Moderátor: Moderátoři
- Peterseal
DVD Technical DVD 3200X
Zapojim do elektriny a cykluje zdroj, cvakne v trafku a blikne dioda...Po odpojeni zdroja od zvysku playera to stale cykluje. Za dvojicou filtracnych elitov 308V co je v poriaddku.
Riadiaci IO je TNY267P.
Mate niekto typ alebo skusenost co s tym?
Peterseal: Nemám k tomu schému, takže idem podľa datasheetu pre TNY267, nemalo by sa to moc líšiť.
Daj zdroju náhradnú záťaž, napr. odpor 47R/2W - spínaný zdroj by nemal bežať bez minimálnej záťaže.
Zmeraj napätie na pine 1, má tam byť 5.8V. Ak nie, pozrieť kond na tom pine (okolo 0.1 uF), či nie je v skrate a či má kapacitu.
Zmeraj či na pin 4 idú nejaké impulzy pri pokuse o štart. Ak nie, pozrieť opto a súvisiace obvody.
Nejdem písať elaborát čo všetko ďalej, odrazíme sa od výsledkov meraní.
- Peterseal
A s čím vlastně potřebuješ poradit? Kdy může být elyt horký? Jedině když:Peterseal píše:Tazke som ,,postupil,,. pri vymene tych elitov som troska poksodil plosak, cize tam nebil kontakt. Bol to plosak mediz diodou, cievkou,elitom, odporm, optronom. Pisal som zaradom co spajal. ked som ten spoj opravil tak travo cvrlika a ten elit je strasne horuci a po chvilke to zacne dymyt. Pritom elit je OK, SKRAT som tam NEUROBIL...
1) Připojil jsi ho obráceně (přepóloval)
2) Je vadný nebo nenaformovaný
3) Teče jím střídavý proud, tedy je proražená usměrňovací dioda.
Všechno lze velmi snadno odhalit.
Nebo chceš jinou radu?