Co je 100% u SAT přijímače?
Moderátor: Moderátoři
Co je 100% u SAT přijímače?
A tak jen pro zajímavost - má ten údaj v procentech pro sílu a kvalitu nějakou konkrétní referenční hodnotu?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Problém je se šumem, důležitej je poměr signál/šum, ne síla signálu, ale od toho je "kvalita" signálu. Ale to autory softu netrápí.....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Kazdy prijimac ma hodnoty uplne jine, dokonce i dva stejne kusy z ruzneho obdobi muzou ukazovat jinak. je to jen indikator maxima a to jeste hodne na pi..u, protoze je x prijimacu, ktery ukazuji 100procent ale v rozsahu otoceni paraboly skoro 2 stupne !!!!!!
Napr. TF6000CR ukazuje porad skoro 100, ikdyz ChBER jen v radu E-2 !!!!
Napr. Homecast 3000CR ukazuje max 82procent i kdyz tam mas parabolu 100cm a ChBER jen v radu E-6.
Jeste horsi je to u DVB-T sracu - vetsina dnesnich ukazuje 97procent, ale ChBER je v radu E-2 a modulacni chyba je nekde na 14dB !!!! Pro ceske DVB-T je pritom MER nutny od 18dB vyse pro stabilni prijem ! Takze zde je ten udaj jiz uplne ku hovnu.
Absolutne tupej tuner maji DVB-T srace znacky ORAVA. Holt turkey smejd. Tam, kde jeste jakykoliv jiny jede, tenhle si ani neplivne. Navic jeho indikator kvality je jen slovy dobry-stredni-nahovno (sorry - vyborny, stredni, spatny)
RadekB píše:Dulezitejsi nez SNR je BER pred Viterbi korekci, pro spolehlivy prijem by mel byt v radu E-4. Tohle zadny prijimac neukazuje a procenta jsou k hovnu, sorry, ale jinak se to rict uz neda, protoze se to pise porad dokola a staci jen hledat.
Kazdy prijimac ma hodnoty uplne jine, dokonce i dva stejne kusy z ruzneho obdobi muzou ukazovat jinak. je to jen indikator maxima a to jeste hodne na pi..u, protoze je x prijimacu, ktery ukazuji 100procent ale v rozsahu otoceni paraboly skoro 2 stupne !!!!!!
Napr. Homecast 3000CR ukazuje max 82procent i kdyz tam mas parabolu 100cm a ChBER jen v radu E-6.
Jeste horsi je to u DVB-T sracu - vetsina dnesnich ukazuje 97procent, ale ChBER je v radu E-2 a modulacni chyba je nekde na 14dB !!!! Pro ceske DVB-T je pritom MER nutny od 18dB vyse pro stabilni prijem ! Takze zde je ten udaj jiz uplne ku hovnu.
Absolutne tupej tuner maji DVB-T srace znacky ORAVA. Holt turkey smejd. Tam, kde jeste jakykoliv jiny jede, tenhle si ani neplivne. Navic jeho indikator kvality je jen slovy dobry-stredni-nahovno (sorry - vyborny, stredni, spatny)
Mám tiež tento Orava DBV-T sráč, občas mi niektoré programy vypadávajú. Aký lepší typ by si mi poradil?
helios píše:RadekB píše:Dulezitejsi nez SNR je BER pred Viterbi korekci, pro spolehlivy prijem by mel byt v radu E-4. Tohle zadny prijimac neukazuje a procenta jsou k hovnu, sorry, ale jinak se to rict uz neda, protoze se to pise porad dokola a staci jen hledat.
Mám tiež tento Orava DBV-T sráč, občas mi niektoré programy vypadávajú. Aký lepší typ by si mi poradil?
Vsechno hralo lepe - Technisat, Comag, Homecast i nejaky noname. Ale to, co bych ti poradil je nechat si to od odbornika zmerit, protoze jinak se muze stat ze budes kupovat a pujcovat a zkouset a budes na tom stejne.