Co je 100% u SAT přijímače?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Bernard

Co je 100% u SAT přijímače?

#1 Příspěvek od Bernard »

Pro quatro konvertor jsem koupil čtvrtý SAT přijímač. Ten ukazoval sílu a kvalitu signálu okolo 70% i méně, a občas se obraz rozsekal. Ostatní přijímače ukazují téměř 100%. Tak jsem ho zanesl prodejci, ten ho zkusil a i další toho typu, a i tam bylo těch asi 70%. Tak mi nabídl jiný typ, u něho ukazoval sílu signálu 99% a u mně teď taky. Původní i nový typ mají uvedenou stejnou minimální úroveň vstupního signálu -65 dBm.
A tak jen pro zajímavost - má ten údaj v procentech pro sílu a kvalitu nějakou konkrétní referenční hodnotu?
jopo166

#2 Příspěvek od jopo166 »

tento udaj ma len orientacnu hodnotu nedaju sa podla neho porovnavat tunery satelitnych prijimacou
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mělo by to ukazovat sílu v dBm a kvalitu v procentech, pak by to mělo logiku.

Problém je se šumem, důležitej je poměr signál/šum, ne síla signálu, ale od toho je "kvalita" signálu. Ale to autory softu netrápí.....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BIPOLAR

#4 Příspěvek od BIPOLAR »

Mám již čtvrtý STB od UPC (ten poslední s rekordérem) a mohu potvrdit, že každý ukazoval jinou úroveň signálu. První 98%, další 67% atd, kvalita signálu ale vždy byla mezi 98 až 99%. Technik z UPC, na můj dotaz odvětil, že každý STB není nastaven přesně a abych na to nekoukal a že hlavní je kvalita signálu. A na závěr - definice signál a šum v digisignálu neexistuje :wink:
RadekB

#5 Příspěvek od RadekB »

Dulezitejsi nez SNR je BER pred Viterbi korekci, pro spolehlivy prijem by mel byt v radu E-4. Tohle zadny prijimac neukazuje a procenta jsou k hovnu, sorry, ale jinak se to rict uz neda, protoze se to pise porad dokola a staci jen hledat.
Kazdy prijimac ma hodnoty uplne jine, dokonce i dva stejne kusy z ruzneho obdobi muzou ukazovat jinak. je to jen indikator maxima a to jeste hodne na pi..u, protoze je x prijimacu, ktery ukazuji 100procent ale v rozsahu otoceni paraboly skoro 2 stupne !!!!!!
Napr. TF6000CR ukazuje porad skoro 100, ikdyz ChBER jen v radu E-2 !!!!
Napr. Homecast 3000CR ukazuje max 82procent i kdyz tam mas parabolu 100cm a ChBER jen v radu E-6.
Jeste horsi je to u DVB-T sracu - vetsina dnesnich ukazuje 97procent, ale ChBER je v radu E-2 a modulacni chyba je nekde na 14dB !!!! Pro ceske DVB-T je pritom MER nutny od 18dB vyse pro stabilni prijem ! Takze zde je ten udaj jiz uplne ku hovnu.
Absolutne tupej tuner maji DVB-T srace znacky ORAVA. Holt turkey smejd. Tam, kde jeste jakykoliv jiny jede, tenhle si ani neplivne. Navic jeho indikator kvality je jen slovy dobry-stredni-nahovno (sorry - vyborny, stredni, spatny)
Bernard

#6 Příspěvek od Bernard »

Já to tušil, že to bude něco jak magické oko na rádiu. Asi to má tedy význam nanejvýš pro dostavování paraboly. S tím jsem taky experimentoval, hledal jsem optimální ohnisko a úhel polarizace. Při lambda/4 asi 6 mm jsem očekával delikátní doštelovávání, ale vypadá to, že místo ohniskového bodu je na parabole spíš takový ohniskový obláček o průměru víc než lambda, výrazné maximum neexistuje. Určitě neříkám žádnou novinku, ale doteď jsem se s tím nehrál a mám k těm mikrovlnám takovou úctu, tak mě to trochu překvapilo. 8O
RadekB

#7 Příspěvek od RadekB »

Bernard píše: výrazné maximum neexistuje. Určitě neříkám žádnou novinku, ale doteď jsem se s tím nehrál a mám k těm mikrovlnám takovou úctu, tak mě to trochu překvapilo. 8O

Ale existuje, ale je to videt az na tom meraku a spektralnim analyzatoru. Pak taky zalezi na parabole, je to kus od kusu jine.
helios

#8 Příspěvek od helios »

RadekB píše:Dulezitejsi nez SNR je BER pred Viterbi korekci, pro spolehlivy prijem by mel byt v radu E-4. Tohle zadny prijimac neukazuje a procenta jsou k hovnu, sorry, ale jinak se to rict uz neda, protoze se to pise porad dokola a staci jen hledat.
Kazdy prijimac ma hodnoty uplne jine, dokonce i dva stejne kusy z ruzneho obdobi muzou ukazovat jinak. je to jen indikator maxima a to jeste hodne na pi..u, protoze je x prijimacu, ktery ukazuji 100procent ale v rozsahu otoceni paraboly skoro 2 stupne !!!!!!
Napr. Homecast 3000CR ukazuje max 82procent i kdyz tam mas parabolu 100cm a ChBER jen v radu E-6.
Jeste horsi je to u DVB-T sracu - vetsina dnesnich ukazuje 97procent, ale ChBER je v radu E-2 a modulacni chyba je nekde na 14dB !!!! Pro ceske DVB-T je pritom MER nutny od 18dB vyse pro stabilni prijem ! Takze zde je ten udaj jiz uplne ku hovnu.
Absolutne tupej tuner maji DVB-T srace znacky ORAVA. Holt turkey smejd. Tam, kde jeste jakykoliv jiny jede, tenhle si ani neplivne. Navic jeho indikator kvality je jen slovy dobry-stredni-nahovno (sorry - vyborny, stredni, spatny)

Mám tiež tento Orava DBV-T sráč, občas mi niektoré programy vypadávajú. Aký lepší typ by si mi poradil?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

helios píše:
RadekB píše:Dulezitejsi nez SNR je BER pred Viterbi korekci, pro spolehlivy prijem by mel byt v radu E-4. Tohle zadny prijimac neukazuje a procenta jsou k hovnu, sorry, ale jinak se to rict uz neda, protoze se to pise porad dokola a staci jen hledat.

Mám tiež tento Orava DBV-T sráč, občas mi niektoré programy vypadávajú. Aký lepší typ by si mi poradil?

Vsechno hralo lepe - Technisat, Comag, Homecast i nejaky noname. Ale to, co bych ti poradil je nechat si to od odbornika zmerit, protoze jinak se muze stat ze budes kupovat a pujcovat a zkouset a budes na tom stejne.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “