Synchronizace souborů: 2 PC, externí disk, čtyři flash disky

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka
Kontaktovat uživatele:

Synchronizace souborů: 2 PC, externí disk, čtyři flash disky

#1 Příspěvek od Jirka »

Chtěl bych se zeptat, jak řešíte synchronizaci souborů mezi PC a přenosnými disky?

Určitě to znáte: přenášení souborů mezi dvěma PC, v jednom změníte několik souborů, na flash disk z toho nahrajete půlku, do druhého PC půlku z půlky. Když něco změníte v souborech na druhém PC, vzniknou dva naprosto odlišné soubory, každý s jinou aktualizací. Co s tím?

Prosím tedy zkušenější, aby mi doporučily program, který to bude hlídat za mne.

Moje představa je zatím taková:
- program si vytvoří databázi souborů na přenosných discích
- při změně souboru v PC prohledá databázi a upozorní na nutnost záhohy na konkrétní disk
- při připojení disku do USB automaticky zkontroluje soubory a nabídne synchronizaci rozdílných souborů
- nezávislost na přiděleném znaku disku (relativní cesty, disky se hlásí nahodile jako F:, G:, H:, I: a v každém PC jinak)
- systém Win2000, XP, Vista
- pokud možno bez instalace a freeware

Děkuji za doporučení a vaše zkušenosti.
czatlantis

#2 Příspěvek od czatlantis »

ohledně flash/USB disků nevím ale můžu poradit synchronizaci mezi PC.
Jde o program livemesh, kterým můžete synchronizovat buď mezi 2 a více PC (libovolný objem dat) nebo mezi PCčkama a webovým úložištěm (5GB místa). Podrobnosti si už dokáže určitě najít každej sám

Já to používám už přes půl roku a naprostá spokojenost- na fotky, dokumenty, "oblíbené" v prohlížeči mezi PC a notebookem naprostá špička.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“