stráta signálu na set to boxu

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
joza

stráta signálu na set to boxu

#1 Příspěvek od joza »

Zdravím, potřeboval bych poradit.Před dvouma roky jsem si koupil dva DVBT Mascom jeden Mascom1400 a druhý Mascom 520. Ten druhý před měsícem zničeho nic stratil signál-kabely a antena na 100% ok bylo to už 10 dní po záruce a ten druhý mi udělal to samé o 14 dní později. Nejprve stratil signál na celý den pak se jak štakš chytnul ale v obraze byli kostičky a pak stratil signál úplně už ani neproblikne signálka signálu 0% signál. Nesetkal jse stím někdo.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

joza píše:Před dvouma roky jsem si koupil dva DVBT Mascom jeden Mascom1400 a druhý Mascom 520. Ten druhý před měsícem zničeho nic stratil signál-kabely a antena na 100% ok bylo to už 10 dní po záruce a ten druhý mi udělal to samé o 14 dní později. Nejprve stratil signál na celý den pak se jak štakš chytnul ale v obraze byli kostičky a pak stratil signál úplně už ani neproblikne signálka signálu 0% signál. Nesetkal jse stím někdo.

Skončila jejich "životnost" (zareagovalo kurvítko :lol: ) - co chceš, životnost dnešní elektroniky je 2 roky a týden - tu se to přesně vyplnilo :roll: :cry: :cry: :cry:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od joza »

To jsem si myslel taky :(
jopo166

#4 Příspěvek od jopo166 »

čO stebou ked ani nenapišeš či si v nom skontroloval kondenzatory u zdroja ake maš napetie zo zdroja či ti sedi ked tieto zakladne veci nenapišeš ťažko radiť pozry sa či nemaš vydute kondenzatory či nemaju vydute hlavyčky u zdroja
Davidus
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od Davidus »

neuvěřitelné s jakou přesností dokáže výrobce nastavit pos_ání přístroje
joza

#6 Příspěvek od joza »

jopo166 píše:čO stebou ked ani nenapišeš či si v nom skontroloval kondenzatory u zdroja ake maš napetie zo zdroja či ti sedi ked tieto zakladne veci nenapišeš ťažko radiť pozry sa či nemaš vydute kondenzatory či nemaju vydute hlavyčky u zdroja

Zdroj je dobrej.Menu a i výstup HDMI jsou funkční. Možná stačí přehrát SW- to jsem ještě nezkoušel nemám kabel.
Naposledy upravil(a) joza dne 23 srp 2009, 01:22, celkem upraveno 1 x.
BIPOLAR

#7 Příspěvek od BIPOLAR »

Davidus a Kokun, můžete ještě přesvědčivě vysvětlit jak může kterýkoliv výrobce, určit s přesností 1 týdne, kdy jeho vyrobený přístroj "šlusne" ? Je přece jasné, že každý uživatel např. STB používá inviduálně. Někdo jen půl hodiny denně a jiný třeba 14h denně :wink: . Přikláněl bych se spíše k tomu, že se jedná o náhodu a že jsou opravitelné.
BIPOLAR

#8 Příspěvek od BIPOLAR »

joza píše:
jopo166 píše:čO stebou ked ani nenapišeš či si v nom skontroloval kondenzatory u zdroja ake maš napetie zo zdroja či ti sedi ked tieto zakladne veci nenapišeš ťažko radiť pozry sa či nemaš vydute kondenzatory či nemaju vydute hlavyčky u zdroja

Zdroj je dobrej.Menu a i výstup HDMI jsou funkční. Možná stačí přehrát HW- to jsem ještě nezkoušel nemám kabel.
Čím jsi měřil ty elyty? Doufám že ne jenom pohledem, zda nejsou vypouklé.
joza

#9 Příspěvek od joza »

BIPOLAR píše:Davidus a Kokun, můžete ještě přesvědčivě vysvětlit jak může kterýkoliv výrobce, určit s přesností 1 týdne, kdy jeho vyrobený přístroj "šlusne" ? Je přece jasné, že každý uživatel např. STB používá inviduálně. Někdo jen půl hodiny denně a jiný třeba 14h denně :wink: . Přikláněl bych se spíše k tomu, že se jedná o náhodu a že jsou opravitelné.

Jestli by to byla pravda tak by to počítalo dobu provozu ze sítě, oba dva byly zaplé nonstop v síti. Ten jeden jsem koupil asi o týden později. Tak bych tomu i věřil. A u elytů jsem měřil kapacitu.
BIPOLAR

#10 Příspěvek od BIPOLAR »

joza píše:
BIPOLAR píše:Davidus a Kokun, můžete ještě přesvědčivě vysvětlit jak může kterýkoliv výrobce, určit s přesností 1 týdne, kdy jeho vyrobený přístroj "šlusne" ? Je přece jasné, že každý uživatel např. STB používá inviduálně. Někdo jen půl hodiny denně a jiný třeba 14h denně :wink: . Přikláněl bych se spíše k tomu, že se jedná o náhodu a že jsou opravitelné.

Jestli by to byla pravda tak by to počítalo dobu provozu ze sítě, oba dva byly zaplé nonstop v síti. Ten jeden jsem koupil asi o týden později. Tak bych tomu i věřil.
To jsi celé 2 roky a něco tyto STB nevypínal DO do "stanby" ? 8O 8O 8O
Naposledy upravil(a) BIPOLAR dne 22 srp 2009, 21:40, celkem upraveno 1 x.
joza

#11 Příspěvek od joza »

Běžely nonstop vypínal jsem jen telku, protože DVB nabýhal docela dlouho.
BIPOLAR

#12 Příspěvek od BIPOLAR »

joza píše:Běžely nonstop vypínal jsem jen telku, protože DVB nabýhal docela dlouho.
Nevím jakou máš TV a jak propojené, ale s vynutím STB by jsi vypnul i TV do do "stanby" :wink: Ještě jednu poznámku, pokud mluvíš pravdu,tak všechny elyty, mají za sebou v plném provozu 17760 hodin ! Sám výrobce, pokud zaručí 5000h, tak to už je doopravdy něco. Takže prohlídni řádně elyty ve zdroji a elyty na sekundáru :D :wink:
Naposledy upravil(a) BIPOLAR dne 22 srp 2009, 22:05, celkem upraveno 1 x.
joza

#13 Příspěvek od joza »

To jsem moc nepochopil. Když vypnu STB tak na telce mam-bez signálu-, ale nevypnese.Mam je propojené přes scart
RadekB

#14 Příspěvek od RadekB »

Hm, takze klasika - vadny tuner. Sleduju ze u Mascomu celkem normalni, bohuzel.
joza

#15 Příspěvek od joza »

Zkusil bych ho vyměnit jestli se dá sehnat a nebude to cenově stejné jako nový STB.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “