555 píše:zdravím všechny,tuto TV mi ráno přivezl soused,že nejde zesilovat ani zeslabovat na předním panelu zvuk.zvuk se zeslabuje a zesiluje když ,,Bouchne do TV".Na poklep se bud zeslabí nebo zesílí ale na panelu ani ťuk.Ale když to u mě zapnul tak je vidět,že má i problém s obrazem.Viz.foto.
Na obraze
jsou v rozích fialové fleky.že by špatná demagnetizace?
A že
mu blbne ten zvuk,tak si myslím že tam je někde studeňák.Ale jen ho najít.
A při otáčení potenciometrem jasu a kontrastu je obraz úplně žlutý a zrnění není vůbec vidět.A když poklepu na ten potenciometr,tak je to zase normální.
Chtěl sem opsat číslo chassis,ale na DPS žádná nálepka není.ani nic vytištěno.
Našel jsem zatím jenom nafouklý filtrační kondenzátor ve zdroji ten na 400V.A za druhé mě udivilo že viz.foto co je uděláno u koncového horizontálního tranzistoru.(
ten nad ním není připájenej.je pouze jen přišroubován ke chladiči 
Chtěl jsem stáhnout schému,ale když neznám číslo chassis a ani na googlu jsem ho nemohl zjistit

Vlastíku, ty už si můžeš zřídit "profi servis", podle množství zakázek, které máš
Kdybys ale trošku uvažoval, tak těch tvých otázek nebude ani polovina

:
-
fialové fleky - odpovědi už jsi dostal.
-
ke zvuku - rovněž tak.
- nafouklý síť. ellyt - a je skutečně nafouklý? Hodně ellytů má nahoře plastový "vrchlík", který bývá vypouklý - to ale neznamená, že je vypouklý i "futrál" toho ellytu
Pod vrchlík nevidíš, ale zlé ellyty se rozpoznávají pouze takto? K čemu jsou potom testery a měřáky
-
a ten trand co je v "luftě"

To tě nenapadlo, že slouží pouze coby "příchytka", a že pouze přitlačuje ten trand (pod ním) k chladiči

Někdo měnil před tebou, "nový trand" (použil, co měl v šuplíku - čili starý, se zkrácenými vývody

) měl krátké nožky (nechtělo se mu je prodlužovat

), tak zapájel jak byl a přitlačil si ho "po svém"
Příště více zapoj šedou kůru mozkovou, jak by řekl
Killroy