anodové napětí

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mckvak
Kontaktovat uživatele:

anodové napětí

#1 Příspěvek od mckvak »

MÁm zes s pcl86 a při zapnutí mám anodové napětí 150-200V při běhu ale klesne na 85V. Neubližuju tim elkám, když je krmim tak málo?
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Pokud nemají vazební kondík do g1 pentody a/nebo elektrolyt blokující její katodový odpor příliš velký svod (t.zn., že Ug1 je kolem 0V a Uk=>3,6V při Rk=120Ω) a pentoda má tedy klidový anodový proud do 45mA, tak to nevadí.

Takhle místo 2W až 4W pro 10% zkreslení to začne stejně zkreslovat už při nanejvýš 0,7W.
Zkontroluj pracovní bod pentody a, pokud se vejde do hodnot, co jsem napsal, pořiď si tvrdší zdroj anodového napětí.
mckvak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mckvak »

Hill píše:Pokud nemají vazební kondík do g1 pentody a/nebo elektrolyt blokující její katodový odpor příliš velký svod (t.zn., že Ug1 je kolem 0V a Uk=>3,6V) a pentoda má tedy klidový anodový proud do 45mA, tak to nevadí.
Takhle místo 2W až 4W pro 10% zkreslení z toho dostaneš nanejvýš 0,7W.
Zkontroluj pracovní bod pentody a, pokud se vejde do hodnot, co jsem napsal, pořiď si tvrdší zdroj anodového napětí.

dik
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajosek2 »

Je tam malá nepřesnost.Pokud anodové napětí klesne pod napětí G2,tak to té elce vadí. Může dojít k tomu,že většina proudu teče do G2 a elka Ti brzo odejde.

Záleží na tom jak to máš zapojeno.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Pokud je g2 spojená s anodou přímo nebo je anoda připojená na odbočku primáru výstupního trafa a mřížka dostává stejnosměrné napájení z jeho volného konce, jako v toto případě http://i302.photobucket.com/albums/nn11 ... sPCL86.png , nic se nestane.
K nežádoucímu přetížení g2 by mohlo dojít při nezávislém napájení g2 přímo ze zdroje. Ale to lze řešit napájením g2 přes odpor aspoň 4x vyšší hodnoty, než je stejnosměrný odpor primáru výstupního trafa. V tom případě je samozřejmě vhodné blokovat napětí na g2 elektrolytem vhodné kapacity.
mckvak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mckvak »

Tak jsem to anodové napětí zvednul na 200V víc z toho trafa asi nedostanu
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pajosek2 »

Tak to už je lepší.Ještě jsem zapoměl napsat,že pokud Ti nesedí Ua,tak je i jiný Ra.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“