Kde objednat hotovy kabel?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jave

Kde objednat hotovy kabel?

#1 Příspěvek od jave »

12dB WiFi antena. Vysilac cca 800m od baraku. WiFi karta v PC. Potrebuji presne 19m kabelu. Kde objednam kvalitni hotovy kabel vcetne konektoru. Dekuji za radu
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od drabek06 »

To jako chceš tahat 19m koaxu od antény ? To není dobrej nápad . . . Sveď koax od antény někam do sucha kde můžeš umístit AP a potom to k PC táhni klasickým UTP kabelem . . .
jave

#3 Příspěvek od jave »

drabek06 píše:To jako chceš tahat 19m koaxu od antény ? To není dobrej nápad . . . Sveď koax od antény někam do sucha kde můžeš umístit AP a potom to k PC táhni klasickým UTP kabelem . . .

Soused kamose ma take 19m svod a jede to. Musim to vyresit co nejlevneji. Signal u jeho souseda za 90%
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od drabek06 »

Jako mě to je putna, ale tahat 19m koaxu mě příjde praštěný. Taky jsi nikde neuvedl jestli to má bejt na 2,4GHz nebo 5GHz . . .
jave

#5 Příspěvek od jave »

drabek06 píše:Jako mě to je putna, ale tahat 19m koaxu mě příjde praštěný. Taky jsi nikde neuvedl jestli to má bejt na 2,4GHz nebo 5GHz . . .

2,4
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od drabek06 »

Našel jsem 15m nejdelší a pak 20m v nějakym pochybnym obchodu a cenově to výchází jako nějaký levný AP . . . To bydlíš na vesnici že pojedeš ve 2,4GHz ?
jave

#7 Příspěvek od jave »

drabek06 píše:Našel jsem 15m nejdelší a pak 20m v nějakym pochybnym obchodu a cenově to výchází jako nějaký levný AP . . . To bydlíš na vesnici že pojedeš ve 2,4GHz ?

Ja ne kamos. Ano, lisky tam davaji dobrou noc. Jeden provider a finito
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od drabek06 »

Hmm, takovejch míst už moc není. Jinak co se týče toho kabelu tak bych vyzkoušel kontaktovat nějakýho ISP v okolí, je možnost že si kabely dělaj svoje, ale třeby u nás ve firmě se kupujou se zastříknutejma konektorama, je to povětrnostně a mechnicky mnohem odolnější . . .
kevin_mitnick

#9 Příspěvek od kevin_mitnick »

Tahnout 19m koaxu je k.k.tina. To fakt nemas nejaky vhodny flek nekde v suchu pod strechou kam dat AP (popripade s POE napajenim) a dal lezt TPckem ?? Ja vim, taky jsem byl mlady a taky pro mne usetrena tisicovka znamenala tyden chlastani s kamosi v hospode. Ale nektere veci je fakt lepsi udelat poradne a veci se maji uzivat na to, na co jsou urceny.

Ta interni PC karta je delana na pripojeni te male smesne antenky a connect nekde v kancelarich, ne na 12decibelovku. Pripojeni anteny se ziskem primo na kartu je poukazkou na bordel a ruseni za ktere ti vsichni podekujou. Oo se to mozna nezda, ale byl jsem svedkem toho, jak merici vuz Radiokomunikaci nasel ruseni obtezujici pul mesta prave u 🤐 ktery provozoval interni PC kartu s 20 metrovym svodem a 18 dB antenou...

Jo a nezapomen na prepetovou ochranu na TPcku a bleskojistku u AP. Ja vim, neni to za par haleru ale lezt s cimkoli co je na strese primo do PC v pokoji znamena zadelat si na slusny pruser. Obzvlast nekde ve vesnici mezi lesy. Jediny vhodne umisteny blesk a vyhori nejen PC, ale i vse kolem a pri trose smuly jeste lehne popelem i barak...
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od drabek06 »

Přesně tak, 19m koaxu je kravina, už jsem to psal vejš . . .
Jindra2

#11 Příspěvek od Jindra2 »

K anténě dej vodotěsnou krabici, do ní APčko nebo routeboard a přiveď k ní UTP a 230V.
Jindra
kevin_mitnick

#12 Příspěvek od kevin_mitnick »

Jindra2 píše:K anténě dej vodotěsnou krabici, do ní APčko nebo routeboard a přiveď k ní UTP a 230V.
Jindra

230V? Jen to ne... Slysel jsi uz nekdy o napajeni pres ethernet kabel ?? 230 bych do pofiderni krabice na strese rozhodne netahal.
Sandal

#13 Příspěvek od Sandal »

Koukni na www.krup.cz Co nemaj tak vyrobí a pošlou.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Jindra2

#14 Příspěvek od Jindra2 »

kevin_mitnick píše:
Jindra2 píše:K anténě dej vodotěsnou krabici, do ní APčko nebo routeboard a přiveď k ní UTP a 230V.
Jindra

230V? Jen to ne... Slysel jsi uz nekdy o napajeni pres ethernet kabel ?? 230 bych do pofiderni krabice na strese rozhodne netahal.

Poe samozřejmě znám, ale při délce kabelu 19 m bude úbytek napětí tak velký, že AP nebude fungovat. 230 V jsem myslel samozřejmě přivézt zvlášť kabelem.
Jindra
guggy1

#15 Příspěvek od guggy1 »

Jindra2 píše:
kevin_mitnick píše:
Jindra

Poe samozřejmě znám, ale při délce kabelu 19 m bude úbytek napětí tak velký, že AP nebude fungovat. 230 V jsem myslel samozřejmě přivézt zvlášť kabelem.
Jindra

19m POE na 12V bude v pohodě , když to něšlo tak už sem to viděl i na 30m a bez problemu
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“