Kde objednat hotovy kabel?
Moderátor: Moderátoři
Kde objednat hotovy kabel?
drabek06 píše:To jako chceš tahat 19m koaxu od antény ? To není dobrej nápad . . . Sveď koax od antény někam do sucha kde můžeš umístit AP a potom to k PC táhni klasickým UTP kabelem . . .
Soused kamose ma take 19m svod a jede to. Musim to vyresit co nejlevneji. Signal u jeho souseda za 90%
drabek06 píše:Našel jsem 15m nejdelší a pak 20m v nějakym pochybnym obchodu a cenově to výchází jako nějaký levný AP . . . To bydlíš na vesnici že pojedeš ve 2,4GHz ?
Ja ne kamos. Ano, lisky tam davaji dobrou noc. Jeden provider a finito
- kevin_mitnick
Ta interni PC karta je delana na pripojeni te male smesne antenky a connect nekde v kancelarich, ne na 12decibelovku. Pripojeni anteny se ziskem primo na kartu je poukazkou na bordel a ruseni za ktere ti vsichni podekujou. Oo se to mozna nezda, ale byl jsem svedkem toho, jak merici vuz Radiokomunikaci nasel ruseni obtezujici pul mesta prave u 🤐 ktery provozoval interni PC kartu s 20 metrovym svodem a 18 dB antenou...
Jo a nezapomen na prepetovou ochranu na TPcku a bleskojistku u AP. Ja vim, neni to za par haleru ale lezt s cimkoli co je na strese primo do PC v pokoji znamena zadelat si na slusny pruser. Obzvlast nekde ve vesnici mezi lesy. Jediny vhodne umisteny blesk a vyhori nejen PC, ale i vse kolem a pri trose smuly jeste lehne popelem i barak...
- kevin_mitnick
kevin_mitnick píše:Jindra2 píše:K anténě dej vodotěsnou krabici, do ní APčko nebo routeboard a přiveď k ní UTP a 230V.
Jindra
230V? Jen to ne... Slysel jsi uz nekdy o napajeni pres ethernet kabel ?? 230 bych do pofiderni krabice na strese rozhodne netahal.
Poe samozřejmě znám, ale při délce kabelu 19 m bude úbytek napětí tak velký, že AP nebude fungovat. 230 V jsem myslel samozřejmě přivézt zvlášť kabelem.
Jindra
-
guggy1
Jindra2 píše:kevin_mitnick píše:Jindra2 píše:K anténě dej vodotěsnou krabici, do ní APčko nebo routeboard a přiveď k ní UTP a 230V.
Jindra
230V? Jen to ne... Slysel jsi uz nekdy o napajeni pres ethernet kabel ?? 230 bych do pofiderni krabice na strese rozhodne netahal.
Poe samozřejmě znám, ale při délce kabelu 19 m bude úbytek napětí tak velký, že AP nebude fungovat. 230 V jsem myslel samozřejmě přivézt zvlášť kabelem.
Jindra
19m POE na 12V bude v pohodě , když to něšlo tak už sem to viděl i na 30m a bez problemu